nieuws

Facultatieve
Sponsors

Thuisuitvaart, een persoonlijke, intieme en voordelige uitvaart

17 februari 2021


Vandaag de dag wordt niet alleen ons leven beïnvloed door Corona-maatregelen maar ook de dood. Zo mogen er op dit moment maar 50 mensen aanwezig zijn bij een afscheid en is de catering aan strenge regels gebonden. Veel mensen zien daarom af van een uitgebreid afscheid en kiezen voor een intieme afscheid met alleen de zeer naasten familieleden. En waar kan dat nu beter dan thuis?

Om die reden lanceert Amstel uitvaarten de mogelijkheid van een thuisuitvaart. Hierbij vindt het hele afscheid plaats op de plek die het meest persoonlijk en vertrouwd is: thuis.

Bij een thuisuitvaart verzorgt Amstel Uitvaarten, gevestigd in Amsterdam maar actief in heel Nederland een opbaring in het woonhuis. Dat kan op bed of in een kist. Amstel Uitvaarten levert alle benodigde materialen: de kist- of bedkoeling, de kistschragen, een glazen deksel en kamerschermen. Zo kunnen directe familie op zeer intieme wijze afscheid nemen, op elk moment van de dag, met eigen muziek en consumpties zonder de haast en in de intimiteit van de eigen woonomgeving met alle herinneringen die daarbij horen.

Op de dag van de uitvaart komen er 2 voertuigen naar het huisadres. Een rouwauto om de kist met het lichaam over te brengen naar het crematorium of de begraafplaats en een busje om de spullen van de thuisopbaring mee te nemen. Uit piëteit worden deze namelijk niet in dezelfde auto vervoerd als de overledene. Vervolgens kan de familie de overledene in de straat uitzwaaien. En natuurlijk verzorgt Amstel Uitvaarten alle wettelijke formaliteiten.

Voordelen

Voordelen

Een thuis uitvaart kent vele voordelen. Allereerst vindt de uitvaart plaats op de meest intieme en dierbare plek die mogelijk is: thuis! Want thuis kunnen je op elk gewenst moment bij de overledene zijn, in je eigen sfeer en op een plek vol herinneringen.

Dat is niet alleen veel persoonlijker, maar ook voordeliger. Want je hoeft geen aula van een crematorium of begraafplaats te huren en geen uitvaartondernemer in te schakelen. Eten en drinken regel je ook zelf in plaats van te moeten afnemen in een crematorium of begraafplaats. Ook bijkomende zaken als rouwdrukwerk kun je makkelijk zelf regelen. Tegenwoordig zijn er veel websites die je helpen om rouwdrukwerk zelf te maken zoals Mycardsrouwkaarten.nl.

Ook is een thuisuitvaart erg milieuvriendelijk want uit onderzoek van TNO en TU Delft is gebleken dat het rouwvervoer het meest milieubelastende onderdeel is van een uitvaart. En daarmee wordt niet de rouwauto bedoeld maar juist alle nabestaanden die op de dag van de uitvaart naar de begraafplaats of het crematorium rijden. Ook dat hoeft dan niet.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Kijk dan eens op www.thuisuitvaart.nl of bel voor meer informatie 06-4897 4500.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >