nieuws

Facultatieve
Sponsors

Themanummer De Begraafplaats over Gastvrijheid

Amsterdam, 8 december 2020

8 december 2020


Zojuist verschenen
De Begraafplaats, december 2020
Themanummer: Gastvrijheid

In dit nummer van De Begraafplaats staat gastvrijheid op begraafplaatsen centraal. Hoe gastvrij zijn de begraafplaatsen?

De Rode loper uitleggen
Wat betekent gastvrijheid op de begraafplaats concreet? Wat valt er allemaal onder en hoe breng je dat in de praktijk? Eén ding is zeker: als je van tevoren alleen maar beren op de weg ziet (vies toilet, koude koffie, ongeïnteresseerde uitvaartondernemers), word je nooit een goede gastheer/vrouw. Waaraan voldoet een gastvrije begraafplaats? En hoe werk je deze aandachtspunten verder uit?

De klantreis
Combineer neurochemie met de kracht van taal en je hebt een wervelend recept voor gastvrijheid. Dat vindt oud-hotelier Tanja Schilthuizen die op begraafplaatsen en crematoria trainingen hospitality geeft. “In the end is het ook een business model.”

Leren van bibliotheken
Bibliotheken wisten zich in korte tijd om te schakelen van uitleenfabrieken naar multifunctionele organisaties, met grote maatschappelijke waarde. Wat kunnen begraafplaatsen van bibliotheken leren?

Horeca op de begraafplaats
Een café of theehuis beginnen op de begraafplaats? Is dat geen toppunt van gastvrijheid? Maar is het haalbaar voor iedereen? Bedenk vooraf precies wat je wil: een volwaardig horecabedrijf voor een breed publiek of een warme ontmoetingsplek voor mensen die een graf hebben bezocht. ‘Het kopje thee of koffie kan de gang terug naar huis wat verlichten.’

Een los nummer kost €10 en is te bestellen via lob@begraaafplaats.nl. Meer informatie over dit nummer op www.begraafplaats.nl/de-begraafplaats/uitgaven/december-2020

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE