nieuws

Facultatieve
Sponsors

Themamiddag Verliesverwerking bij Monuta een succes

10 november 2003

De afdeling Begraafplaatsen en Crematoria van Monuta Uitvaartzorg en -verzekeringen organiseerde afgelopen zaterdag een themamiddag over verliesverwerking in de Emmauskerk aan het Merelplein te Nieuwegein. Prof. Dr. Jan van den Bout, hoogleraar Klinische Psychologie, hield een lezing over misverstanden over rouw.

Prof. Dr. Jan van den Bout is als hoogleraar Klinische Psychologie en in het bijzonder verliesverwerking verbonden aan de Capaciteitsgroep Klinische Psychologie van de Universiteit Utrecht. In zijn lezing misverstanden over rouw, besteedde hij aandacht aan de opeenvolgende fasen van rouw. Niet iedereen doorloopt deze fasen op dezelfde manier. Er is geen standaard rouwproces.

Verder werkten aan deze middag mee:
· Hetty Stok, Hospice Utrecht, met als thema Hospicehuis, vol van leven en loslaten
· Agaath de Kwaadsteniet, zorgconsulent Monuta over het einde is het einde niet
· Anna Konings (zang) en Paul Warmerdam van Finesse: Vragen en gevoelens rond de dood werden vertolkt in liederen, verhalen en gedichten.
· Sacha Nierich, harpiste

De verschillende onderdelen van het programma sloten naadloos op elkaar aan. De reacties van de aanwezigen waren dan ook erg positief.
Monuta wil door het geven van themamiddagen ondersteuning bieden bij de rouwverwerking.
Wilt u op de hoogte worden gehouden van thema-avonden in Nieuwegein, neem dan contact op met Kees Brederode, 06 - 515 806 49.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >