nieuws

Facultatieve
Sponsors

Themadag Uitvaartverzorging in Oldenzaal

27 januari 2012

Tuincentrum Uit het Broek organiseert in nauwe samenwerking met In Pace DELA Uitvaartverzorging de ‘Themadag Uitvaartverzorging’ op zaterdag 4 februari, van 10.00 uur tot 16.00 uur in het Tuincentrum Uit het Broek, Postweg 1, 7574 PD te Oldenzaal.

Doel van deze themadag

Bezoekers kunnen kennis maken met diverse aspecten rondom het verzorgen van een uitvaart. Er zijn op deze dag infostands van Tuincentrum Uit het Broek, Notariskantoor Kroezen, Woertman natuursteen en In Pace DELA Uitvaartverzorging.

F.C. Twente als thema bij een uitvaart, ware clubliefde

Een echte F.C. Twentefan is supporter voor het leven. Daarom is het goed te weten dat een uitvaart in het teken van die ware clubliefde kan staan.

Niet alleen is er een uitvaartkist met het F.C. Twente logo, maar ook is er een gesigneerde voetbal van de club. Daarnaast zijn er vele andere items die dit thema ondersteunen. Ongeacht de uiteindelijke invulling van de uitvaart is het een ultieme manier om de trouwe supporter van F.C. Twente een passende laatste eer bewijzen. Het F.C. Twente logo mag hiervoor gebruikt worden onder auspiciën van Vredehof Uitvaartverzorging. Daarnaast zijn er verschillende andere persoonlijke thema’s voor een uitvaart te zien.

Bijzondere vormen van rouwvervoer

Niet iedereen kiest een traditionele rouwauto voor de laatste gang naar begraafplaats of crematorium. Diverse ‘aparte vervoersmiddelen’ zijn opgesteld om u een beeld te geven van de mogelijkheden. Zo is er bijvoorbeeld een rouwkoets en een uitvaartfiets.

Bloemen tijdens een uitvaart

Uiteraard hebben de bloemen van Tuincentrum Uit het Broek een centrale rol. Diverse modellen bloemstukken zullen zeker niet ontbreken op deze dag. Er wordt uitleg gegeven over de aanwezige soorten bloemen en hoe een bloemstuk samengesteld wordt en welke trends op dit moment actueel zijn. Kleurkeuze in combinatie met kwaliteit en vakkennis kan een onderscheid maken. De ‘laatste’ bloemen moeten onvergetelijk zijn en dragen bij aan een waardevolle herinnering.

Erfrecht

Niemand denkt graag na over de dood of zijn eigen overlijden. Toch is het iets om zo nu en dan bij stil te staan. Aan wie wilt u uw bezittingen nalaten? Wilt u een voogd benoemen voor uw kinderen? Misschien wilt u iets nalaten aan een goed doel? Dit zijn zaken die niet automatisch geregeld zijn. Niet alleen uw eigen situatie en wensen kunnen in de loop der jaren veranderen, ook wetten veranderen en regelgeving staat niet stil. Notariskantoor Kroezen kan u ook een digitale kluis aanbieden waarin u documenten, foto’s, e-mailadressen, accounts en wachtwoorden op een veilige manier kunt bewaren. Na overlijden kunnen uw erfgenamen al deze documenten via de notaris inzien. Notariskantoor Kroezen kan in een persoonlijk gesprek u geheel vrijblijvend hierover informeren.

Grafmonumenten en Urnen

Hier zijn diverse modellen mogelijk, talloze uitvoeringen en afmetingen. Een greep uit het assortiment van Woertman natuursteen is te zien op deze Themadag Uitvaartverzorging. Op een steen kunnen gewenste teksten en symbolen worden aangebracht doormiddel van hakken, frezen of zandstralen. Dit kan worden geaccentueerd door kleuren of zelfs door bladgoud. Ook zijn er combinaties mogelijk met steen, glas, hout of metaal; uw wensen zijn maatgevend. De wensen over de vormgeving van de steen werkt Woertman natuursteen graag samen met u uit.

Nagedachtenis sieraden

Na een crematie is er vaak behoefte aan een mogelijkheid tot nagedachtenis. Een hanger in de vorm van een medaillon, een as-ring of een mini-urn biedt de mogelijkheid tot een tastbare herinnering aan een dierbare. De modellen zijn van zilver, goud of andere edelmetalen en met de hand vervaardigd door ervaren edelsmeden. Een persoonlijk sierraad met een vingerafdruk van een dierbare is ook mogelijk. Tevens zijn er glasrelieken, edelgedenkstenen, asbedels en colliers te zien.

Een persoonlijke uitvaart volgens de wensen van de nabestaanden
In Pace DELA is gespecialiseerd in de complete verzorging van begrafenissen en crematies. Al meer dan 25 jaar verzorgt In Pace DELA, met vestigingen in Hengelo en Oldenzaal, uitvaarten in geheel Twente. De betrokken uitvaartverzorgers helpen graag bij het verzorgen van een persoonlijke uitvaart volgens de wensen van de nabestaanden.

De vestigingen van In Pace DELA zijn sfeervol en kleurrijk ingericht. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met gemiddeld een 9,1. In Pace DELA beschikt over het Keurmerk Uitvaartzorg en is een dochterorganisatie van DELA. Coöperatie DELA is marktleider in de Benelux en helpt mensen al bijna 75 jaar, tegen een eerlijke prijs, met repatriëring, begrafenis, crematie, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. In een persoonlijk gesprek willen wij u graag informeren over de vele mogelijkheden bij het verzorgen van een uitvaart.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >