nieuws

Facultatieve
Sponsors

Theatertournee ‘Zus van mijn zus’ met Ariane Schluter en Marisa van Eyle

25 januari 2023


vlnr Marisa van Eyle, Ariane Schluter, Belle van Heerikhuizen & Peer Wittenbols © Perla van Kessel

Van 22 maart t/m 27 mei toert Zus van mijn zus door het land. Ariane Schluter en Marisa van Eyle spelen de twee zussen die elkaar na jaren weer treffen in deze tragikomische theatervoorstelling van Via Rudolphi Producties. Belle van Heerikhuizen regisseert, de tekst is van Peter Wittenbols. De première is zaterdag 25 maart in het Amsterdamse Theater Bellevue .

De tragikomedie Zus van mijn zus is een lofzang op het leven en een ode aan de doden. Een levendige trip down memory lane. In deze rijkgevulde theatervoorstelling gaat de langgekoesterde wens van topactrices Ariane Schluter en Marisa van Eyle om samen op het toneel te staan eindelijk in vervulling.

Twee zussen, beiden ouder dan ze willen toegeven, treffen elkaar voor het eerst sinds jaren weer. Aanleiding is een brief van de gemeente: tenzij de grafrechten worden verlengd, zal het graf van hun vijftig jaar geleden overleden zusje worden geruimd. Ineens staan de zussen voor de praktische keuze: Wat doen we met Coosje?

Ze mijmeren wat over de vroegste herinneringen aan ‘ons kleine zusje’, maar al snel volgen de verhalen over alle andere dierbaren die ze verloren: ooms, tantes, vader, moeder, collega’s, idolen, ex-vriendjes. De dood schuift aan als onlosmakelijk deel van het leven. Anekdotes, gedachtes en emoties buitelen over elkaar heen. Zo ontstaat een caleidoscopisch portret van twee springlevende zielen en hun dierbare doden.

Spel : Ariane Schluter en Marisa van Eyle. Regie: Belle van Heerikhuizen, tekst: Peer Wittenbols, campagnebeeld: Emil Padon. Een voorstelling van Via Rudolphi Producties.

Zus van mijn zus staat van 22 maart t/m 16 april als lunchvoorstelling in Theater Bellevue (première: zaterdag 25 maart) en is van 20 april t/m 27 mei te zien in Alkmaar, Amersfoort, Apeldoorn, Capelle a/d IJssel, Den Haag, Deventer, Diemen, Drachten, Ede, Enschede, Gouda, Haarlem, Hoofddorp, Hoorn, Meppel, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zaandam en Zoetermeer.


vlnr Marisa van Eyle, Ariane Schluter, Belle van Heerikhuizen & Peer Wittenbols © Perla van Kessel

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >