nieuws

Facultatieve
Sponsors

Theater over poezenverdriet in Museum Tot Zover

“Langdurige relaties vind ik lastig, maar met katten kan ik het uitstekend vinden.”

6 november 2019


Op zondagmiddag 17 november speelt acteur Edo Douma de ontroerende toneelvertelling ‘De poes met witte vleugels en de man’ in Museum Tot Zover. De voorstelling vindt plaats ter gelegenheid van de tentoonstelling De Laatste Aai.

De voorstelling gaat over een op leeftijd zijnde poes met artrose, die een oudere man uitkiest om voor haar te zorgen. De man zit eigenlijk niet te wachten op extra kosten van onderhoud en medische verzorging van een bejaarde kat. Toch neemt hij haar liefdevol op en al snel ontstaat tussen poes en man een innige band. Samen beleven ze hilarische en aangrijpende avonturen tot het moment dat de man de poes moet laten inslapen.

De toehoorder ervaart in het verhaal dat het volkomen normaal is om verdriet te hebben over het verlies van een huisdier. Maar vooral ook dat dierbare herinneringen aan onze speciale kameraadjes blijvend zijn. Een deel van de toneelvertelling wordt verteld door wijlen poes Simone.

Acteur Edo Douma (1946) speelde bij diverse theatergezelschappen, waaronder De Nieuwe Komedie. Hij is een veelgevraagd acteur voor series en films en speelde onder meer in De Prooi, Fashion Planet en Goede Tijden, Slechte Tijden. In 2017 schreef hij 'De poes met witte vleugels en de man'.

Over koffie- en cakelezingen

Over koffie- en cakelezingen

Museum Tot Zover organiseert in samenwerking met de Linnaeusboekhandel een serie lezingen op de zondagochtend. Het doel is om schrijvers en publiek met elkaar in contact te brengen rond het veelzijdige thema de dood. De lezingen vinden gemiddeld eens per kwartaal plaats. De toneelvertelling met Edo Douma is een koffie- en cakelezing SPECIAAL, geprogrammeerd als zondagmiddag-matinee.

Praktische informatie

Wanneer: zondag 17 november 2019, 14.15 uur
Waar: Museum Tot Zover, Kruislaan 124, Amsterdam
Hoe laat: 14.30 -16.15 uur (kom vroeg en bezoek De Laatste Aai)
Voor wie: dierenliefhebbers vanaf 12 jaar
Kosten: €10 inclusief museumentree. Museumkaarthouders betalen €5.
Aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden is sterk aanbevolen, via events@totzover.nl of telefonisch 020 6940482 (ma-do, tijdens kantoortijden).

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >