nieuws

Facultatieve
Sponsors

Terugblik Chinareis dinsdag 20 juni: Bezoek aan Fu Shou Yuan Cemetery en Baoxing Funeral Home

27 juni 2006


Op zaterdag 17 juni vertrok een delegatie van managers uit het Nederlandse uitvaartwezen naar China op een door Uitvaart.Com georganiseerde studiereis. De officiele werkbezoeken vonden plaats van maandag tot en met vrijdag. Inmiddels zijn we een week verder en zal Uitvaart.Com u laten zien wat we vorige week bezien en beleefd hebben. Aankomende week kijken we elke dag terug op onze belevenissen van exact een week geleden.

Dinsdag 20 juni

Klik hier voor het fotoboek van de tweede dag van de studiereis."

Deze dag brachten we 's ochtends een bezoek aan Fu Shou Yuan Cemetery. In tegenstelling tot Bin Hai Cemetery is deze begraafplaats gedeeltelijk in handen van een private partij en gedeeltelijk in handen van de overheid. Maar ook hier worden alleen urnen begraven. De begraafplaats kenmerkt zich verder door een groot gebouw waar urnen worden bewaard, een zogenaamd columbarium. Op de begraafplaats ligt de as van 28.700 overledenen begraven. 40% van de begraafplaats is nog leeg.

In de namiddag brengen we, na een korte tussenstop bij een groothandel in uitvaartartikelen, een bezoek aan het moderne Baoxing Funeral Home. Naast Longhua Funeral Home, dat momenteel wordt verbouwd, is dit het tweede grote uitvaartcentrum van de stad. Het uitvaartcentrum verzorgt ongeveer 50.000 uitvaarten per jaar maar heeft geen crematie-ovens. De crematies worden grotendeels verzorgd door Yishan Funeral Home, zie de foto's van maandag 19 juni. De gemiddelde uitvaartkosten bedragen 5000 RMB, zo'n € 500,-

Klik hier voor het fotoboek van de tweede dag van de studiereis."

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >