nieuws

Facultatieve
Sponsors

Terebinth 2020-4 verschenen

30 december 2020

Geschiedenis
foto: Ronald Sweering

Dit nummer is opgedragen aan Bartho Hendriksen, die afscheid neemt als redacteur en zich zeventien jaar lang inzette voor blad en stichting Terebinth. Aan dit nummer werkte hij nog volop mee, met een fraaie funeraire wandeling door Culemborg. Hij vroeg de redactie bij zijn afscheid aandacht te besteden aan cortenstalen grafmonumenten; dat gebeurt in een artikel over dit onderwerp en in de fotoreportage van Bert Pierik.

Geschiedenis

Ook de funeraire geschiedenis krijgt weer volop aandacht: Caroline Mudde schrijft over overlijdenspenningen uit de zeventiende en achttiende eeuw. Bovendien legt Ronald van Immerseel uit waarom de vergeten grafkelder van Maurtits Eyck op landgoed Eyckenstein in Maartensdijk een rijksmonument dient te worden.
In de rubriek Boeken aandacht voor o.a. twee pas verschenen publicaties, over de dood van Abraham Kuyper (in november 2020 een eeuw geleden) en over wandelingen op begraafplaatsen: Over de groene zoden 2.

Zeeuws-Vlaanderen: Hulst

Vrijwilligers van de begraafplaats aan de Zoutestraat in Hulst doen verslag van hun werk: hoe het allemaal begon en vooral ook hoe ‘hun’ begraafplaats in de afgelopen jaren steeds meer positieve aandacht kreeg.
In de rubriek Uit het veld vertelt Wim Porte onder andere over zijn verzameling handvatten van grafkisten. Daar steekt meer achter dan we op het eerste gezicht vermoeden…
Hierover bericht Terebinth, en over nog veel meer, zoals over het islamitische begraven in Zuidlaren.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >