nieuws

Facultatieve
Sponsors

Tentoonstelling ‘Funeral train’ groot succes

26 augustus 2010


De tentoonstelling ‘Funeral train’ met werk van de Amerikaanse fotograaf Paul Fusco trekt veel bezoekers. Dit komt mede door grote en lovende artikelen in enkele landelijke kranten.

In de Volkskrant, NRC Handelsblad en het Parool verschenen grote en enthousiaste stukken. Zowel NRC Handelsblad als Het Parool noemen de serie foto’s “indrukwekkend”. Volkskrant-recensent Merel Bem noemt de foto’s “om te huilen zo mooi en eenvoudig” en opent de recensie met een aansporing: “Wie de ultieme kracht van fotografie wil voelen, moet als de wiedeweerga naar het Uitvaart Museum in Amsterdam.” ‘Funeral train’ wordt met vier van de vijf sterren in NRC Handelsblad en het maximale aantal van vijf sterren in de Volkskrant uitzonderlijk hoog beoordeeld.

Ook veel regionale kranten, fototijdschriften en websites schreven over de tentoonstelling. Op 7 september biedt het culturele radioprogramma De Avonden (VPRO, Radio 6) aandacht aan de tentoonstelling.

In de afgelopen zomerperiode was het zeer druk in het museum. Op woensdag 25 augustus bezochten 99 bezoekers de tentoonstelling. Van het boek Paul Fusco – RFK werden 80 exemplaren verkocht.

De tentoonstelling is nog te zien tot en met zondag 26 september. Op deze laatste dag zijn er ook andere activiteiten in het museum van het Rode Loper festival.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE