nieuws

Facultatieve
Sponsors

Tastbare herinnering nu ook in Twente.

19 april 2001

Overledenen herdenken via natuurgetrouwe afgietsels van de handen of het aangezicht. Onderlingehulp Uitvaarten in Enschede en Onderlingehulp / Veldhuis in Almelo hebben voor deze service, die onlangs met de Funeral Award is onderscheiden, de exclusieve rechten voor Twente verkregen. Hierdoor is het nu mogelijk om ook in deze regio, deze nieuwe ontwikkeling aan te bieden.

“Een tastbare herinnering aan uw dierbare”. Zo heten de afgietsels van de handen of het aangezicht van een overledene die nabestaanden nu kunnen bestellen bij Onderlingehulp. Deze nieuwe dienstverlening speelt in op de toenemende persoonsgebonden wensen van nabestaanden rondom een uitvaart en van mogelijkheden om een overledene te gedenken. Door Uitvaartverzorging van der Stappen uit Geldrop is hierop ingehaakt door de ontwikkeling van een nieuw en uniek procédé die het mogelijk maakt een natuurgetrouwe afdruk van een hand of gelaat te realiseren.
De vraag naar deze afgietsels bleek zo groot te zijn dat is besloten om tot landelijke introductie over te gaan, teneinde het ook in andere regio’s voor belangstellenden bereikbaar te maken, zonder extra hoge reiskosten te moeten maken.
Een extra aanzet hiertoe werd gegeven doordat in België voor het idee de Funeral Award 2000 aan van der Stappen werd uitgereikt, een onderscheiding voor vernieuwingen in de uitvaartzorg. In de regio Twente wordt deze dienstverlening nu in licentie aangeboden door Onderlingehulp Uitvaarten te Enschede en Onderlingehulp / Veldhuis te Almelo.

Teneinde een optimaal resultaat te garanderen hebben medewerkers van Onderlingehulp een cursus gevolgd voor het maken van de handafdruk. De realisatie van het afgietsel geschiedt bij van der Stappen nadat deze eerst zelf contact heeft gehad met de opdrachtgever om eventueel rekening te kunnen houden met persoonlijke extra wensen.

Vanaf dinsdag 24 april a.s. zijn er op het kantoor van Onderlingehulp aan de van Galenstraat 18 te Enschede voorbeeldmodellen van de handafdrukken te zien.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >