nieuws

Facultatieve
Sponsors

Symposium ‘Ooit ga je dood’ voor mensen met een verstandelijke beperking

7 september 2016


Op 2 oktober 2016 vindt op begraafplaats De Nieuwe Noorder in Amsterdam ‘Ooit ga je dood’ plaats, een symposium voor mensen met een verstandelijke beperking.

‘Ooit ga je dood’ biedt informatie over doodgaan, rouw en verlies aan mensen met een verstandelijke beperking en hun naasten. Het is het tweede symposium over dit onderwerp op De Nieuwe Noorder. De organisatie is in handen van de Stichting (On)Gewoon, opgericht door Marije Huneman en Linda Frank.

Frank: “We vonden elkaar in een gemeenschappelijk streven: mensen bewust maken van de mogelijkheden rond een overlijden. Dit gaat over, het overlijden van een dierbare, de zorg rond de overledene, de uitvaart en de periode van rouw en verlies daarna. We richten ons op volwassen mensen met een verstandelijke beperking. Dit omdat zij voor hun informatievoorziening vaak helemaal afhankelijk zijn van anderen. Deze dag draait het om hén: we spreken mensen met een verstandelijke beperking rechtstreeks aan.” Huneman: “Op een ongedwongen, laagdrempelige manier bieden wij handvatten om het gesprek over verlies, rouw en doodgaan aan te gaan. En wellicht geeft de informatie houvast op het moment dat iemand met een overlijden te maken krijgt”

Wat is er te doen

Het programma van het Symposium bestaat uit de creatieve workshop Eigen keuzes en wensen bij overlijden. Er is een rondleiding over de begraafplaats en mensen mogen een kijkje nemen in het crematorium. Het symposium wordt geopend door TheaterDuo Dam en wordt afgesloten met een eindritueel.
Naast de workshop en de rondleiding is er ook een cake-proeverij, worden ballonnen opgelaten, staan er uitvaartkisten en zijn er rouwauto’s aanwezig.
Alle medewerkers en vrijwilligers hebben ervaring in het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking.

Financiën

Voor de organisatie en uitvoering van het symposium is de Stichting (On)Gewoon helemaal afhankelijk van sponsoren en donateurs. Huneman: “Gelukkig hebben al enkele personen en bedrijven zich heel enthousiast getoond maar we zijn er nog niet. Donaties zijn dus nog van harte welkom!”

Informatie

Voor vragen of informatie over het Symposium ‘Ooit ga je dood’ Amsterdam 2016 kun je contact opnemen met de Stichting (On)Gewoon:
telefonisch op 06-516 015 26 of 06-511 172 82, per mail via info@ooitgajedood.nl of kijk op de website: www.ooitgajedood.nl en www.stichting-ongewoon.nl


Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >