nieuws

Facultatieve
Sponsors

Studiereis Uitvaart.Com groot succes

26 juni 2006


Op zaterdag 17 juni vertrok een delegatie van managers uit het Nederlandse uitvaartwezen naar China op een door Uitvaart.Com georganiseerde studiereis. De officiele werkbezoeken vonden plaats van maandag tot en met vrijdag. Inmiddels zijn we een week verder en zal Uitvaart.Com u laten zien wat we vorige week bezien en beleefd hebben. Aankomende week kijken we elke dag terug op onze belevenissen van exact een week geleden.

De delegatie bestond uit:Dag 1: Bin Hai Yuan en Yishan Funeral Home
Vandaag blikken we dus terug op maandag 19 juni. Die dag stonden er 2 bezoeken op het programma. Allereerst werd Bin Hai Seaside Cemetery bezocht, een begraafplaats van maar liefst 740.000 m2 (74 hectare). Opvallend is dat op deze begraafplaats alleen maar urnen worden begraven. Sinds 1956 is de Chinese overheid besloten om crematie actief te promoten omdat er onvoldoende landbouwgrond zou resteren wanneer iedereen begraven zou worden. Er zijn nog wel 'gewone' begraafplaatsen waar overledenen met kist worden begraven maar die zijn veruit in de minderheid.

Bin Hai Cemetery realiseert jaarlijks een omzet van $ 11 miljoen, resulterend in een nettowinst van $ 6 miljoen. Verder beschikt deze begraafplaats over 2 uitvaartmusea. De eerste is een algemeen museum met aandacht voor met name (de veranderende vormgeving van) gedenkstenen. Het tweede museum staat helemaal in het teken van bekende overleden Chinezen die zijn begraven op deze begraafplaats.

Na een uitstekende lunch in het restaurant van de begraafplaats stond in de middag een bezoek aan Yishan Funeral Home op het programma, een crematorium met ongeveer 200 crematies per dag (!). Dat komt neer op jaarlijks ongeveer 50.000 crematies. In totaal beschikt Yishan over 22 ovens waarvan er 6 computer gestuurd zijn. De overige worden nog handmatig bediend.


Klik hier voor het fotoboek van de eerste dag van de studiereis.


Op elke foto kunt u klikken voor een vergroting!

Morgen volgt een verslag van de 2e dag: een bezoek aan Fu Shou Yuan, een begraafplaats, en het ultramoderne Baoxing Funeral Home.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >