nieuws

Facultatieve
Sponsors

Stichting Iriza neemt deel aan Margriets Betere Wereld

7 september 2008

Tijdschrift Magriet is 5 september jl. gestart met Margriets Betere Wereld 2008-2009.
Margriets Betere Wereld bestaat op dit moment uit 54 vrouwen die verbonden zijn aan een organisatie, stichting of een enkel project dat als doel heeft een betere wereld te creëren. Die wereld kan dichtbij zijn - de straat of het dorp - maar ook ver weg: een ander land of zelfs continent. De vrouwen die deelnemen aan Margriets Betere Wereld krijgen € 1.500 om in hun goede doel te steken. Een jaar lang kun je de Betere Wereld vrouwen volgen op www.margrietsbeterewereld.nl.

Iedere vrouw uit Margriets Betere Wereld heeft een eigen pagina op deze website, waarop ze een verslag bijhoudt van haar werk voor haar project. Ook zijn op de site filmpjes te zien van de verschillende vrouwen waarin ze vertellen wie ze zijn, wat hun motivatie is en waarom ze het belangrijk vinden om deel te nemen aan Margriets Betere Wereld.
Ook Yvonne van Leeuwen, oprichtster van Stichting Iriza, is één van deze vrouwen. Stichting Iriza begeleidt met name kinderen bij vragen omtrent doodgaan en afscheid nemen. Voor komend seizoen heeft de stichting een Themaweek voor scholen ontwikkeld over Verlies in de natuur en hoopt mede middels Margriets Betere Wereld op meerdere scholen deze themaweek uit te gaan voeren. “Scholen zijn vaak nog wel wat terughoudend, dus het is afwachten, maar we blijven ons daarvoor inzetten, juist omdat het zo belangrijk is om kinderen goede en duidelijke informatie te geven. Kinderen worden voorbereid op allerlei dingen die te gebeuren staan; een verhuizing, de komst van een broertje of zusje, een bezoek aan de tandarts of het ziekenhuis, maar het onderwerp verlies en verdriet wordt nog iets te vaak naar de achtergrond geschoven. Daar hopen wij op een goede manier verandering in te blijven brengen.”
Vier weken lang zal Margriet nummer 37 in de winkel liggen. Daarin worden de Betere Wereld vrouwen voorgesteld als ook hun goede doel, stichting of project.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >