nieuws

Facultatieve
Sponsors

Steenhouwer moet grafsteen opnieuw graveren

23 september 2019


Steenhouwer Hofhuis uit Enschede had zich beter kunnen houden aan de schikking die hij in januari overeenkwam met mevrouw De Jong. In januari kwam hij overeen dat hij de grafsteen van de ouders van mevrouw De Jong opnieuw zou graveren voor 530 euro. Maar die afspraak kwam hij niet na en daarom heeft rechter hem nu verplicht om dit binnen zes weken alsnog te doen.

De steenhouwer zou op de grafsteen de naam van de vader van mevrouw De Jong toevoegen met een extra tekst en een afbeelding van een vlinder. Maar toen Hofhuis de grafsteen vorig jaar terugplaatste ontbrak de extra test en de vlinder. Ook bleek hij, tegen de afspraken in, een ander lettertype te hebben gebruikt voor de naam van de vader. In januari kwam de steenhouwer een schikking overeen, maar nadat De Jong een proefdruk afwees plaatste de steenhouwer de steen terug, zonder deze opnieuw te graveren.

De rechter vindt dat de steenhouwer binnen drie weken een nieuwe proefdruk moet sturen naar De Jong. Daarna moet hij binnen drie weken na goedkeuring van de proefdruk zorgen dat alles wordt gegrafeerd zoals afgesproken. De steenhouwer mag daar maximaal 530 euro voor rekenen en hij moet de proces- en advocaatkosten van 1070 euro betalen. Wanneer de steenhouwer in gebreke blijft volgt een dwangsom van 250 euro per dag (maximaal 10.000 euro).

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Enschede op www.uitvaartenschede.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >