nieuws

Facultatieve
Sponsors

Steeds meer Nederlanders sluiten uitvaartverzekering via Internet

25 februari 2004

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor hun uitvaartverzekering via Internet te regelen. Dit blijkt uit cijfers van DELA, Nederlands' grootste uitvaartverzekeraar. Het aantal direct via Internet afgesloten polissen is in 2003 met 59 procent gestegen tot ruim 4.200. Daarnaast hebben via DELA.nl meer dan 6.000 mensen informatie aangevraagd over de uitvaartverzekering. Dit jaar lijkt deze groei zich verder door te zetten: in januari van dit jaar werd alleen al de DELA Natura Uitvaartverzekering 418 keer via de site verkocht, een toename van 67 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

DELA verklaart de grote stijging door het grote gebruiksgemak van haar internetsite en doordat mensen steeds vaker zélf het moment willen kiezen waarop ze gaan nadenken over hun uitvaart en een verzekering afsluiten. Internet maakt een belangrijk deel uit van DELA's dienstverlening. Algemeen Directeur Edzo Doeve: "Wij geloven in de mogelijkheden van Internet en besteden daar veel tijd en energie aan. En gezien de cijfers doen we dat met succes!"

Naast de flinke toename van het aantal gesloten polissen blijkt ook dat meer mensen Internet gebruiken om zich te concentreren op de inhoudelijke aspecten van hun uitvaart, bijvoorbeeld welke muziek gedraaid moet worden of wat voor tekst er op de rouwkaart moet komen. In januari 2003 oriënteerden zich nog ongeveer 100 bezoekers per dag via het door DELA beheerde www.uitvaartkompas.nl. In januari van dit jaar werd de site dagelijks door een gemiddelde van maar liefst 473 personen bezocht. Uitvaartkompas is er niet alleen om inspiratie op te doen voor de invulling van een uitvaart.
Bezoekers kunnen er ook hun eigen wensen vastleggen in een persoonlijk uitvaartkompas.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >