nieuws

Facultatieve
Sponsors

Steeds meer mensen begraven op natuurbegraafplaatsen

13 september 2022

Er worden jaarlijks ongeveer 3.000 mensen begraven op een Nederlandse natuurbegraafplaats. Dat is een behoorlijk aantal in vergelijking tot tien jaar geleden toen het om een tiental per jaar ging. Een graf in de natuur, zonder grafsteen, zonder dat de overledene na verloop van tijd weer wordt opgegraven, wordt steeds populairder.

Natuurorganisaties verdienen er steeds vaker geld mee, maar niet iedereen is blij. Sommige mensen vinden dat het juist ten koste van de natuur gaat. Er is zelfs een speciale Stichting Natuurbegraven Waarom Niet die bestaat uit tegenstanders van natuurbegraafplaatsen. Er worden verschillende bezwaren naar voren gebracht waaronder dat er veel medicijnresten in de grond verdwijnen en er zit stikstof in het lichaam. Bijzonder is ook het argument dat men bang is dat dieren overledenen zouden opgraven. Er wordt al eeuwen begraven in Nederland, maar je hoort toch niet vaak dat een overledene door een dier is opgegraven.

Voor beheerders van natuurgebieden zijn de inkomsten vaak erg belangrijk omdat ze hun eigen broek moeten ophouden. Op de website van EenVandaag staat een interessant artikel met een video over natuurbegraafplaatsen in Nederland.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >