nieuws

Facultatieve
Sponsors

START BOUW UITVAARTMUSEUM

17 maart 2006


17 maart begon de bouw van het Nederlands Uitvaartmuseum. Vanaf nu wordt er op begraafplaats De Nieuwe Ooster hard gewerkt aan de verbouw van de monumentale directeurswoning en aan de bouw van een modern, transparant pand ernaast, samen het onderkomen van het uitvaartmuseum.

In het voorjaar van 2007 zal het museum de deuren openen. Geboden wordt een uniek overzicht van de funeraire geschiedenis en de toekomst van de uitvaartrituelen in Nederland. Zo onveranderlijk als het lot is dat ons uiteindelijke wacht, zo gevarieerd waren in de loop van de geschiedenis de manieren waarop we onze medemens de laatste eer bewezen.

De start van de bouw van het Nederlands Uitvaartmuseum wordt gemarkeerd met een bijzondere handeling. Op het bouwterrein, op de grens van het oude en het nieuwe gebouw wordt een luchtdichte doos begraven met daarin verschillende teksten. Het is de bedoeling dat deze 'tijdscapsule' over precies 100 jaar zal worden geopend. Wanneer het museum haar deuren opent, in het voorjaar van 2007, zal er een grootse opening zijn, waarbij ook het grote publiek welkom is.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >