nieuws

Facultatieve
Sponsors

Sommige dingen zie je met je ogen, sommige dingen zie je met je hart.

Kinderverhaaltjes over dood, afscheid en verdriet

17 december 2007

Sommige dingen zie je met je ogen, sommige dingen zie je met je hart.
Dat is de titel van het nieuwe kinderboekje dat door Stichting Iriza is uitgebracht.
Stichting Iriza maakt hulpmiddelen voor ouders/verzorgers en/of leerkrachten om met kinderen te kunnen praten over doodgaan en afscheid nemen.
Een moeilijk, maar wel een heel belangrijk onderwerp.

Vanaf 20 december moet het nieuwe boekje voor iedereen te koop zijn, aldus Yvonne van Leeuwen, oprichtster van de stichting en tevens schrijfster van dit nieuwe boekje.
Het boekje bestaat uit een aantal korte verhaaltjes over de dood. Zo is er het verhaaltje over een slakje dat in een mooie tuin woont, maar niet gelukkig is. Hij besluit op een dag alles achter zich te laten, omdat hij niet meer in de tuin wil leven. Het leven in de zee lijkt hem veel fijner. Dit verhaaltje is te gebruiken bij jonge kinderen die te maken krijgen met zelfdoding in hun omgeving. Of het verhaaltje van het babykaarsje dat geboren wordt met een te kort lontje of het verhaal over hoe een traantje wordt opgesloten en niet naar buiten mag. Zo een aantal kleine verhaaltjes om kinderen ietsje meer een beeld te geven over dood, afscheid en verdriet.

Er zit ook een CD bij. Hierop staat het liedje Als een lichtje in mij en dit liedje kan bij elke uitvaart gespeeld worden waar kinderen de taak krijgen om een kaarsje voor de overledene aan te steken. Deze handeling gebeurt vaak in stilte en het leek ons fijn om iets te maken wat op dat moment op de achtergrond kan klinken.

We hopen met dit boekje ook uitvaartondernemers te bereiken. De uitvaartverzorger of een familielid kan bijvoorbeeld tijdens de plechtigheid één van de verhaaltjes voorlezen om zo de kinderen bij de uitvaart te betrekken.

Het boekje Sommige Dingen… (inclusief CD) kost 8 euro (excl. € 1,60 verzendkosten) en is te bestellen bij Stichting Iriza. Voor meer informatie kunt u terecht op www.iriza.nl of u kunt mailen naar info@iriza.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >