Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

SGP voor de doodstraf, tegen euthanasie

donderdag 29 september 2019

Wanneer het onderwerp euthanasie besproken wordt laat de SGP van zich horen. Nadat de NOS zaterdag berichtte over het verzoek van artsen om euthanasie mogelijk te maken bij kinderen liet SGP-leider Van der Staaij direct van zich horen.

Van der Staaij schrijft op Twitter dat hij zich zorgen maakt over het pleidooi voor kindereuthanasie. Het schijft daarbij dat opnieuw een grens verlegd wordt voor wilsonbekwamen. Daarmee refereert hij naar de rechtszaak waarbij een huisarts zich moest verantwoorden voor het toepassen van euthanasie op een demente vrouw. Van der Staaij schrijft dat de SPG voorstander is voor de beste zorg om het lijden te verlichten, maar dat de partij principieel tegen ‘doden op verzoek’ is.

Met name dat laatste principe is vreemd als je je bedenkt dat de SPG ook ‘principieel’ voorstander is van de doodstraf. De partij is er dus voor dat gezonde mensen tegen hun wil in dood worden gemaakt. Maar wil dat mensen die ondraaglijk en uitzichtloos lijden geen euthanasie kunnen krijgen. Op sociale media wordt Van der Staaij geconfronteerd met deze tegenstijdige standpunten.Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder