nieuws

Facultatieve
Sponsors

Schoonmaakactie urnenmuur Almelo valt niet goed bij nabestaanden

20 juli 2016

Medewerkers van het crematorium in Almelo hebben alle zaken die voor of op de urnenmuur stonden weg gehaald. Het crematorium heeft dit gedaan omdat er klachten binnen kwamen over de vele bloemen, planten, kaarsen en andere zaken rond de urnenmuur. Niet alle nabestaanden zijn even enthousiast over de opruimactie. Ze laten in de Tubantia weten dat ze zeer onaangenaam werden verrast toen hun spullen opeens weg waren.

Volgens de nabestaanden worden de spullen al jaren geplaatst rond de urnenmuur. Een vrouw die de bloemen bij de urn van haar man water wilde geven was erg ontdaan toen de bloemen opeens weg waren. Het crematorium heeft de spullen niet weggegooid. Mensen kunnen hun spullen ophalen achter het gebouw. Een andere nabestaande vertelt in de Tubantia dat ze de spullen weer terug gaat plaatsen bij de urnen van haar man en zoon.

Directeur Peter Molema van Crematoria Twente laat in de Tubantia weten dat het soms heel lastig is om dingen wel of juist niet toe te laten. Want sommige nabestaanden ergeren zich aan de spullen terwijl anderen het juist heel mooi vinden. Zo is het bijna onmogelijk om het iedereen naar zijn of haar zin te maken. Daarom hebben begraafplaatsen en crematoria regels die ze doorgaans handhaven zodat er duidelijkheid is over wat wel en niet mag en nabestaanden bij de keuze van een graf of asbestemming vooraf in kunnen inzien wat wel en wat niet mag.


Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Almelo op www.uitvaart-almelo.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >