nieuws

Facultatieve
Sponsors

Sassen Dielemans Dickhaut Uitvaartverzorgers (Maastricht) vernieuwt rouwcentrum

Sassen Dielemans Dickhaut Uitvaartverzorgers, vertrouwd maar ook vernieuwd.

7 november 2017


Het rouwcentrum aan de St Maartenslaan is vernieuwd. Geïnteresseerden kunnen een bezoek brengen in het weekend van 9 en 10 november van 14.00 tot 17.00 uur.


De laatste jaren leeft bij Sassen Dielemans Dickhaut Uitvaartverzorgers de stellige overtuiging dat nieuwe ideeën noodzakelijk zijn om de kwaliteit van de uitvaartzorg in en rondom Maastricht te verbeteren.

Compleet vernieuwd rouwcentrum

Om op een goede manier vorm te kunnen geven aan deze ambitie is een uitgebreid pakket van eisen de basis geweest voor een compleet vernieuwd rouwcentrum. Na de verbouwing is er een aangename uitstraling en sfeer ontstaan. Dit uit zich in een gewijzigde indeling en nieuwe voorgevel. De indeling is zodanig gewijzigd dat er vier identieke rouwkamers en één familiekamer zijn gerealiseerd, alsmede een ruimtelijke ontvangst. De entree is zodanig ingericht, dat deze een logisch begin is, om via de ontvangstruimte, in de rouwkamer afscheid te nemen van een dierbare.

Elke rouwkamer bestaat uit twee ruimten: een voorruimte en de ruimte waar de overledene ligt opgebaard. Door de ruimten op deze wijze vorm te geven is het mogelijk om het visuele contact met de overledene in te leiden en daardoor de vaak abrupte confrontatie te verzachten. De wanden zijn uitgevoerd in een bijzondere houtsoort; de verlichting is aan de boven- en onderzijde achter de wanden aangebracht, waardoor een subtiele verlichting van de ruimte ontstaat. ­
Daarnaast worden nabestaanden en belangstellenden dagelijks op verschillende tijdstippen ontvangen, een bewuste keuze die meer rust en privacy voor de directe nabestaanden met zich meebrengt.

Een functionele vernieuwing in het gebouw is de zogenaamde familiekamer, een ruimte 24 uur per dag beschikbaar voor nabestaanden. De kamer is ruim van opzet met een eigen zitgelegenheid, muziekvoorziening, televisie, pantry en toilet. Nabestaanden kunnen op tijden die zij zelf prefereren van deze ruimte gebruik maken en beschikken over een aparte ingang met een eigen sleutel. Zo bepalen zij zelf wanneer zij in alle rust afscheid willen nemen.

Plannen voor een nieuw rouwcentrum en crematorium

Als voornaamste impuls van de dienstverlening zien zij het optimaliseren van voorzieningen, zowel kwalitatief als kwantitatief. Vanuit deze visie zijn er in samenwerking met de Gemeente Maastricht plannen ontwikkeld voor de realisatie van een rouwcentrum en een stedelijk crematorium op de Algemene Begraafplaats Tongerseweg in Maastricht. Een project dat parallel loopt aan de voorgenomen uitbreiding en optimalisering van de begraafplaats door de gemeente; het crematorium zal gezamenlijk door Sassen Dielemans Dickhaut en Dela gelijktijdig met de uitbreiding worden gerealiseerd.

Open deur

Geïnteresseerden stellen wij graag in de gelegenheid ons vernieuwde rouwcentrum Sassen gelegen aan de St. Maartenslaan 44 in Maastricht te bezoeken op vrijdag 9 november en zaterdag 10 november van 14.00 tot 17.00 uur.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Maastricht op www.uitvaart-maastricht.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >