nieuws

Facultatieve
Sponsors

Samen herdenken op 2 november in Gedenkpark Westerveld

12 oktober 2017

Gezamenlijk herdenken

Op donderdag 2 november organiseert Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg 2-6 in Driehuis) een gedenkavond. Van 18.15 tot 20.00 uur biedt Westerveld de gelegenheid om gezamenlijk te herdenken en in het verlichte park bijvoorbeeld een kaarsje op te steken. Ook is er op verschillende plaatsen live muziek en is er een sfeervolle wandelroute met daarlangs troostrijke gedichten. Iedereen is welkom.

Gezamenlijk herdenken

“Het gezamenlijk herdenken van onze dierbaren is iets waar steeds meer behoefte aan is”, vertelt Carla Bosua, directeur van Begraafplaats & Crematorium Westerveld. “Het biedt troost samen herinneringen op te halen en te merken dat je niet alleen staat. Daarom organiseren wij net als voorgaande jaren een gedenkavond. Bedoeld om iedereen de mogelijkheid te bieden om te herdenken, maar ook als een bijzondere avond met mooie muziek, gedichten en saamhorigheid.”

Voor wie steek jij een kaarsje op?

Ook dit jaar heeft KRO-NCRV ervoor gekozen om vanwege de unieke uitstraling van het gedenkpark een live tv-registratie te verzorgen van de gedenkavond. In de uitzending vertellen nabestaanden verhalen over hun bijzondere dierbaren en brengen Nederlandse artiesten troostrijke liedjes ten gehore.

Westerveld - ASCE

Westerveld - een Rijksmonument - is een van de oudste particuliere begraafplaatsen van ons land (1888) én het eerste crematorium van Nederland (1913). Het gedenkpark van circa 31 ha ligt in een duingebied heeft een haast on-Nederlandse uitstraling. In ons land was Westerveld de eerste begraafplaats die zich lid mocht noemen van de Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE). Andere leden van deze prestigieuze internationale organisatie zijn onder andere Père-Lachaise in Parijs, Montjuic in Barcelona, Cimitero del Verano in Rome en begraafplaats Moscowa in Arnhem.


Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >