nieuws

Facultatieve
Sponsors

Ruimen van graven begraafplaats Krimpen aan de Lek uitgesteld

12 januari 2024

In de week van 19 december 2023 heeft de gemeente Krimpenerwaard het ruimen van graven op begraafplaats Krimpen aan de Lek aangekondigd. Deze werkzaamheden zijn 3 weken uitgesteld. De werkzaamheden worden nu uitgevoerd in de week van 29 januari tot en met 16 februari 2024. Met het ruimen van deze graven komt er ruimte beschikbaar voor nieuwe graven. Het gaat om algemene graven en particuliere graven.

Algemene graven

Van een aantal algemene graven is de geldende termijn van grafrust van 20 jaar verstreken. De gemeente is eigenaar van deze graven en gaat over tot ruiming. De stoffelijke resten worden volgens wettelijk voorschrift naar een afgesloten gedeelte (grafkelder) van de begraafplaats overgebracht, tenzij nabestaanden hebben gekozen voor herbegraven in een particulier graf of cremeren. Nog aanwezige grafbedekkingen worden door de gemeente verwijderd.

Particuliere graven

Op de begraafplaats worden ook 85 particuliere graven geruimd. De rechthebbenden hebben afstand gedaan van deze graven. De stoffelijke resten worden overgebracht naar de grafkelder op de begraafplaats. Nog aanwezige grafbedekkingen worden door de gemeente verwijderd.

Uitvoering

Het werk wordt uitgevoerd door een bedrijf dat gespecialiseerd is in deze werkzaamheden. Rondom de te ruimen graven worden ondoorzichtige doeken geplaatst. Tijdens de werkzaamheden blijft de begraafplaats toegankelijk voor bezoekers. Als er een uitvaart plaatsvindt wordt het werk stilgelegd.

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze werkzaamheden? Neem dan contact op via info@krimpenerwaard.nl of telefonisch via 14 0182.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >