nieuws

Facultatieve
Sponsors

Rugzak voor verdriet

3 maart 2008


Rondom Rouw heeft een “Rugzak voor verdriet” ontwikkeld ter ondersteuning in rouwverwerking bij kinderen.

Wie: Na 25 jaar werkzaam te zijn in de uitvaartbranche, heeft Gert Brinkhorst uit Zelhem vorig jaar zijn eigen bedrijf Rondom Rouw opgericht. Afgelopen najaar heeft hij een internationale prijs gewonnen met zijn bronzen urnenlijn ‘Hartcollectie en ontving hiervoor de International Funeral Award. Naast alle dienstverlening rondom het afscheid heeft Gert Brinkhorst nu een uniek concept ontwikkeld op gebied van rouwverwerking
voor kinderen.

(Voor Wie) leerkrachten Doel: nieuw en uniek concept van rouwverwerking voor kinderen, spelenderwijs rouwen.

Inhoud: Foto- en informatieboekjes over begraven en cremeren, waarbij stapsgewijs het gehele verloop rond een begrafenis en crematie in beeld is gebracht en een kind wordt gevolgd gedurende de ingrijpende periode van verlies en afscheid nemen. Van het regelen van de uitvaart en de uitvaart zelf, tot het uitzoeken van een grafsteen en het bijzetten van de urn.
In beide boekjes is ruimte gelaten zodat kinderen kunnen lezen, kleuren, knippen, plakken of schrijven. Daarnaast is er een handreiking samengesteld voor ouders, verzorgers en leerkrachten met informatie over verlies, rouw en verdriet bij kinderen.

Met name ook bedoeld als voorlichtingsmateriaal op scholen. Alle boekjes zijn samengevoegd in een ringband, zodat andere informatie op gemakkelijke wijze kan worden toegevoegd. In de handreiking heeft Rondom Rouw een adressenlijst en beknopte literatuurlijst toegevoegd, voor volwassenen en kinderen in de diverse leeftijdscategorieën.

Bovendien worden er tips gegeven hoc met kinderen spelenderwijs het verlies op te nemen. Bijvoorbeeld door met het kind al kleurend over de overledene en het verdriet te praten. Het geheel is samengevat in een rugzak, voor de jongste kinderen is een rugzak uitgezocht die net zo zacht voelt en er uit ziet als een knuffel, waar mandala’s en kleurpotloden zijn toegevoegd.
Bovendien biedt de rugzak ruimte voor hun eigen dierbare spulletjes en herinneringen. Voor de oudere kinderen is gekozen voor een canvas rugzak.

Wanneer: De boekjes en complete Rugzak voor verdriet worden gepresenteerd aan een aantal genodigden, pers en alle figuranten op;

Dinsdag 4 maart om 19.30 uur in Crematorium Slangenburg,
Nutselaer 4 te Doetinchem.

Vanaf 5 maart a.s. is de rugzak voor verdriet verkrijgbaar via Rondom Rouw of via de plaatselijke uitvaartondernemer. Rondom Rouw verzorgt lezingen op het gebied van kinderen en
rouw. Voor meer informatie:

www.rondomrouw.nl

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE