nieuws

Facultatieve
Sponsors

Rouwsieraden steeds populairder

11 augustus 2004


Steeds meer nabestaanden kiezen voor een rouwsieraad om een blijvende herinnering aan hun overleden geliefde te houden, zo blijkt uit onderzoek van uitvaartverzekeraar DELA. De verkoop van rouwsieraden is in een jaar tijd met maar liefst 25% toegenomen. De groeiende populariteit van deze sieraden is onder meer toe te schrijven aan de verpersoonlijking van uitvaarten en de toename van het aantal crematies. Ook speelt het feit dat de dood steeds meer uit de taboesfeer komt een rol in de stijging.

Het aantal crematies neemt namelijk nog ieder jaar toe. Redenen die hiervoor aangemerkt kunnen worden zijn onder meer de ontkerkelijking, de economische recessie en de stijgende grafkosten. En nabestaanden willen ook na de crematie een blijvende herinnering aan hun dierbare houden. Rouwsieraden vervullen deze wens.

Een sieraad dat enorm in populariteit stijgt is de vingerafdrukhanger, een hangertje van edelmetaal waarin de vingerafdruk van een overledene is vereeuwigd. Om een vingerafdruk te maken nemen de medewerkers van het uitvaartcentrum met een speciale was een vingerafdruk van de overledene. De nabestaanden kunnen er ook voor kiezen zelf de afdruk bij de overledene te nemen. Deze vingerafdruk wordt vervolgens tot hanger gesmeed in zilver, goud, of ander edelmetaal.

Vervolgens kan de hanger aan een ketting of armband worden gehangen, of bijvoorbeeld als manchetknoop worden gebruikt. Op de achterkant van de vingerafdrukhanger is plaats voor een inscriptie of een tweede afdruk, bijvoorbeeld van de nabestaande zelf.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Moet u op dit moment een uitvaart regelen?

JA NEE