nieuws

Facultatieve
Sponsors

Rouwcentrum bang voor overlast ambulances

9 maart 2011

Rouwcentrum Schaftenaar uit Harderwijk is niet blij met de mogelijke komst van een nieuwe ambulancepost tegenover het rouwcentrum aan de Deventerweg, dat meldt De Stentor. Schaftenaar vreest dat de sirenes afscheidsbezoeken verstoren en het is bang voor de effecten op bezoekers.

In de krant laat een woordvoerder weten dat het rouwcentrum het belang van een ambulancepost onderstreept. Maar hij vraag zich af of er niet andere locaties zijn waar deze kan komen. Onder de bezoekers zijn ook nabestaanden van verkeersongevallen, voor hen zou de confrontatie met uitrijdende ambulances moeilijk kunnen zijn.

Het college heeft een andere zienswijze, zij zegt dat ambulances ook bij alternatieve locaties de Deventerweg zullen gebruiken. De geluidsoverlast zou daarom hetzelfde zijn. De uitvaartonderneming voert verder aan dat de ambulancepost voor gevaarlijke situaties kan zorgen omdat het ligt aan een drukke weg. De gemeente zegt te overwegen om verkeerslichten te laten plaatsen om dat probleem te ondervangen. Op 7 april worden de plannen besproken in de raad.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >