nieuws

Facultatieve
Sponsors

Rookverbod in crematoria

15 december 2003

De Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC) heeft unaniem besloten per 1 januari 2004 een algeheel rookverbod in te voeren in alle crematoria. Dit naar aanleiding van de gewijzigde Tabakswet die op die datum ingaat.

Werkgevers moeten daarna iedere medewerker een rookvrije werkplek garanderen. Het verbod geldt voor alle ruimten in crematoria, zowel voor medewerkers als nabestaanden. Het algemeen ingestelde ‘Nee, tenzij…’ beleid komt hiermee te vervallen.

LVC voorzitter Bert van der Weide: ‘Om de gewijzigde Tabakswet goed te kunnen naleven, is gekozen om het rookverbod af te kondigen voor alle ruimten in de crematoria. Bovendien is dit het duidelijkst voor medewerkers en bezoekers. Inmiddels zijn alle uitvaartondernemers over ons besluit op de hoogte gebracht. Bij het verzorgen van een uitvaart zullen zij nabestaanden over het rookverbod tijdig informeren.’

Landelijke Vereniging van Crematoria
Bij LVC zijn alle crematoria in Nederland aangesloten. De vereniging streeft naar gezamenlijk overleg over alle zaken die het cremeren betreffen met als doel de totale dienstverlening te optimaliseren. terugkerende onderwerpen van overleg zijn milieu, kwaliteit van de dienstverlening, crematiecode en klachtenbehandeling. De LVC vertegenwoordigt 59 crematoria in Nederland en is lid van de International Cremation Federation.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE