nieuws

Facultatieve
Sponsors

Rondleiding op Oude Kerkhof in Roermond

5 juni 2002

Op zondag 9 juni a.s. om 14.00 uur organiseert Stichting Oude Kerkhof Roermond haar tweede rondleiding van dit seizoen uit een serie van vier.

Om 14.00 begint het programma met een korte inleiding en een video-film in café zaal Aad Remunj, aan de Herkenbosscherweg, schuin tegenover de begraafplaats Kapel in 't Zand. Eventueel kunt u hier een consumptie gebruiken. Daarna volgt onder deskundige leiding een rondleiding over de begraafplaats van circa anderhalf uur. Vaak loopt dit iets uit. Het staat u vrij voortijdig de rondleiding te beëindigen.

De begraafplaats werd aangelegd onder de regering van Josef II, keizer van Oostenrijk De eerste begraving vond plaats in mei 1785. Daarmee is deze tuin van stilte de oudste gemeentelijke begraafplaats van Nederland en terecht Rijksmonument.

Mocht u op 9 juni a.s. verhinderd zijn deel te nemen, dan kunt u nog de volgende twee data noteren waarop de Stichting Oude Kerkhof dit jaar rondleidingen over de begraafplaats verzorgt, te weten: de zondagen 8 september en 3 november, telkens om 14.00 uur.

Vooraf opgave van uw deelname is niet nodig. Wenst u nadere informatie dan kunt u contact opnemen met Stichting Oude Kerkhof, tel. 0475-330529.
Behalve de consumpties in café Aad Remunj is de rondleiding gratis.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >