nieuws

Facultatieve
Sponsors

Rockband en doedelzak op kankerherdenkingsbijeenkomst

14 maart 2002

Amsterdam, 14 maart 2002 - Op initiatief van de Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) wordt donderdag 21 maart 2002 voor de vierde maal de jaarlijkse Kankerherdenkingsdag gehouden. Ieder die dat wil, kan die dag op eigen wijze speciaal stilstaan bij dierbaren die aan kanker zijn overleden. Zelf organiseert het KWF dit jaar een bijeenkomst voor en door jongeren vanaf 12 jaar die iemand aan kanker hebben verloren.

Het programma bestaat geheel uit bijdragen van en voor jongeren, variërend van popmuziek (Shiver), zang en toneel tot gedichten, linedance en doedelzakspel. De bijeenkomst wordt geleid door Monique Hagen, bekend van het TV-jongerenprogramma Klokhuis. De bijeenkomst heeft plaats in het Artis Zalencentrum in Amsterdam en duurt van 18.30-19.30 uur. De toegang is gratis. Ook volwassenen zijn welkom. Vanaf één uur voor en tot één uur na de bijeenkomst kunnen deelnemers elkaar informeel ontmoeten. Vrijwillige en professionele opvang is aanwezig.
Voor meer informatie en voor aanmelden kan men kijken op http://www.ikmisjou.nl/ of bellen met 0297-540 225. Via www.3aces.nl kan men anderen met e-mailkaarten op de komende Kankerherdenkingsdag attenderen.

De Kankerherdenkingsdag is in het leven geroepen in 1999, bij het 50-jarig bestaan van het KWF en wordt elk jaar gehouden op de 21e maart, het begin van de lente. Vorig jaar richtte het KWF zich met de Kankerherdenkingsdag op jongeren in de basisschoolleeftijd, nu op jongeren vanaf 12 jaar. Bij de organisatie werkt het KWF samen met de Contactgroep Nabestaanden Kankerpatiënten, de Vereniging Ouders Kinderen en Kanker en de Stichting Achter de Regenboog. Beeldend kunstenaar Heleen van den Hazelkamp ontwierp twee speciale 'herdenkings-bomen'. Aanwezigen kunnen hierin herinneringen ophangen en waxinelichtjes plaatsen.Verder is er een fototentoonstelling van collages door deelnemers aan in het verleden gehouden KWF-bijeenkomsten voor jongeren die een ouder aan kanker hebben verloren. De jongeren die een eigen gedicht voordragen, zijn gecoacht tijdens een workshop onder leiding van Edward van de Vendel. Voor de toneelbijdrage is een workshop gehouden onder leiding van acteur-Cliniclown Siebe Fockens.

Het KWF heeft jongeren over de Kankerherdenkingsdagbijeenkomst geïnformeerd via onder meer scholen en de speciale website www.ikmisjou.nl. Degenen die een bijdrage leveren aan de KWF-bijeenkomst hebben zich via deze website aangemeld of zijn uitgenodigd door de organisatoren. De KWF-bijeenkomst staat in het teken van jongeren vanwege het KWF-jaarthema 2001-2002 'Jongeren en kanker'. Binnen dit jaarthema belicht het KWF onder meer de situatie van jongeren die kanker hebben (gehad) of hiermee in hun omgeving zijn geconfronteerd.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >