Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Rob Bruntink ontvangt Elisabeth Kübler-Ross-penning op landelijke Vrijwilligersdag VPTZ Nederland

woensdag 7 september 2022

Rob Bruntink ontvangt op 13 september 2022 de Elisabeth Kübler-Ross-onderscheiding van VPTZ Nederland. Deze onderscheiding wordt tweejaarlijks uitgereikt aan iemand die een belangrijke bijdrage levert aan de palliatieve zorg in Nederland.

ijdens de Landelijke Vrijwilligersdag ‘Merkbaar van betekenis, overal en ergens…’ ontvangt journalist Rob Bruntink de Elisabeth Kübler-Ross-penning uit handen van longarts Sander de Hosson, die de onderscheiding twee jaar geleden ontving. Vervolgens spreekt Bruntink de Elisabeth Kübler-Ross-lezing uit. Hij ontvangt de onderscheiding vanwege zijn expertise op het gebied van de palliatieve zorg en zijn jarenlange inzet voor het vragen van aandacht voor het gesprek over sterven en de dood. Met zijn kritische blik creëert hij zoveel mogelijk aandacht voor de laatste levensfase en het belang van goede palliatieve zorg, onder andere via publicaties, lezingen, evenementen en sociale media.

Behalve de EKR-lezing en het uitreiken van de onderscheiding wordt ook de ‘Prijs de Vrijwilliger’-award uitgereikt aan een van de leden van VPTZ Nederland. De feestelijke bijeenkomst in Theater Flint in Amersfoort wordt geleid door Matthijs van Nieuwkerk, die met verschillende gasten in gesprek gaat over het belang van vrijwilligerswerk in de palliatieve terminale zorg, en welke ontwikkelingen zich aftekenen. De tafelgesprekken worden afgewisseld met onder andere muziek van Paul de Leeuw, een optreden van Mylou Frencken en interactie met een aantal geselecteerde vrijwilligers.

Het uitreiken van de EKR-onderscheiding is een initiatief van Pieter Sluis, de oprichter van het eerste Bijna-Thuis-Huis (hospice) in Nederland. De eerste onderscheiding werd in 2017 uitgereikt aan cardioloog Pim van Lommel, waarna de organisatie werd overgedragen aan VPTZ Nederland.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder