nieuws

Facultatieve
Sponsors

Ritueelbegeleider van 2008

Verkiezing door Landelijke Beroepsvereniging

8 september 2008


Tijdens de ontmoetingsdag van de Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders werd Jacqueline Voncken-Rossieau uit Maarheeze uitgeroepen tot ritueelbegeleider van het jaar 2008.
De ontmoetingsdag werd gehouden op 6 september in de Oude Viltfabriek te Amersfoort.

Ritueelbegeleider bij afscheid is een vak dat steeds meer in opkomst en ontwikkeling is. Een toenemend aantal mensen kiest bij een uitvaart niet meer voor de traditionele manier van afscheid nemen.
Men wil een persoonlijk afscheid waarin de overledene centraal staat en de nabestaanden zich kunnen herkennen.
De ritueelbegeleider geeft samen met de nabestaanden op een passende en professionele manier inhoud en vorm aan dat afscheid en coacht tijdens de afscheidsceremonie. De aangesloten ritueelbegeleiders hebben een post-HBO opleiding gevolgd bij ‘Het Moment’.De Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders wil de bekendheid van dit beroep vergroten, onder meer door de verkiezing van de ritueelbegeleider van het jaar. De leden van de beroepsvereniging nomineren een collega met argumenten.

Dit jaar is Jacqueline Voncken-Rossieau van ‘Avalon, begeleiding bij afscheid’ uit Maarheeze gekozen op basis van de volgende kwaliteiten:
Zij is zeer actief als ritueelbegeleider en organiseert haar werk erg goed. Haar contacten met nabestaanden worden als zeer inspirerend ervaren.
In haar werkzaamheden maakt zij op een krachtige manier gebruik van symboliek en rituelen. Ze verstaat haar vak en ze zet dit vak via haar netwerk goed op de kaart.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden die een ritueelbegeleider te bieden heeft en of er bij u in de buurt iemand beschikbaar is, neem dan contact op met de voorzitter van de Landelijke Beroepsverenging van Ritueelbegeleiders: Maartje Hulspas, 045-5717425 of info@lbvr.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >