nieuws

Facultatieve
Sponsors

Renovatie en modernisering van Crematorium in Almelo afgerond

27 juni 2017

De renovatie en modernisering van het crematorium in Almelo is na een verbouwing van zo’n zes maanden afgerond. Op zaterdag 1 juli wordt gevierd dat de werkzaamheden er op zitten. Het publiek kan van 12.30 tot 16.00 uur het resultaat met eigen ogen gaan bekijken. ’s Ochtends wordt een officiële handeling verricht door de Almelose burgemeester Gerritsen en treedt het strijkkwartet van het Twents Jeugd Symfonieorkest op.

“De renovatie is nodig geweest om goed te kunnen inspelen op de behoeften van mensen en de ontwikkelingen in de uitvaartwereld”, zegt directeur Peter Molema van Crematoria Twente. “Zo stijgt de voorkeur voor cremeren nog steeds en hebben mensen steeds meer behoefte aan persoonlijke invulling, kleinschaligheid, het op prijs stellen als de diensten van het crematorium in de nabije omgeving worden aangeboden inclusief professionele catering.”

Molema: “De renovatie van Almelo past dan ook in een totaalplaatje. De locaties in Usselo en Almelo worden gerenoveerd en er worden twee nieuwe crematoria gebouwd in Oldenzaal (Noordoost-Twente) en Borne (regio Hengelo). Op deze manier willen we de inwoners van Twente van een goede dienstverlening blijven bieden op belangrijke momenten.”

Tijdens renovatie zijn de entree / uitgang, de ontvangstruimte voor belangstellenden, de familiekamer, de aula, de uitgang, de gastenkamer, tuin en asbestemming gemoderniseerd. Zo is onder andere de entree vernieuwd met een grotere inloop-ruimte en er is een vast digitaal scherm opgehangen om plechtigheden op mee te kunnen kijken. De aula heeft een nieuwe pui gekregen met een prachtig uitzicht op de vernieuwde tuin. Het interieur is in het hele pand volledig vernieuwd. Ook is de familiekamer vergroot, is het pand opnieuw geïsoleerd en heeft het een nieuw dak gekregen.

Molema: “Er zijn vele zichtbare en onzichtbare aanpassingen gedaan. Te veel om op te noemen. Wel is het zo dat de sfeer en uitstraling van het crematorium volledig zijn veranderd. Het is veel lichter geworden met een modern interieur dat past bij deze tijd. De grote, glazen pui met uitzicht op de tuin met vijver, zorgen voor een lichte en open atmosfeer. Het gerenoveerde gebouw sluit aan bij de gastvrije benadering waar we voor gaan. Het afscheid moet wat ons betreft geheel naar eigen wens ingevuld kunnen worden. Dankzij de modernisering kunnen we dat in Almelo nu nog beter faciliteren.”

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Almelo op www.uitvaart-almelo.nl.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE