nieuws

Facultatieve
Sponsors

Rectificatie: Niet Femke Halsema maar Femke van der Laan voorzitter De Eenzame Uitvaart

9 oktober 2020

Door een vergissing van onze redactie hebben wij eerder vandaag een artikel geplaatst waarin werd bericht dat Femke Halsema voorzitter is geworden van de stichting De Eenzame Uitvaart. Dit berust echter op een vergissing. Niet burgemeester Femke Halsema maar Femke van der Laan is de nieuwe voorzitter.

Van der Laan is de opvolger van Jasper Enklaar die de afgelopen 15 jaar voorzitter is geweest van de stichting. Sinds 2002 wordt in Amsterdam en daarbuiten aan overledenen, die het ontbreekt aan familie, vrienden of een sociaal netwerk, een bijzonder saluut gebracht. Dichters schrijven voor iedere eenzame uitvaart een gedicht en lezen dat bij de uitvaart voor. Sinds 2006 is het Amsterdamse initiatief ondergebracht in een stichting, die als doel heeft een waardig en respectvol afscheid te bieden aan 'eenzaam overledenen'.

Jarenlang gebeurde dat onder het inspirerende coördinatorschap van F.Starik, sinds 2018 vervult Joris van Casteren de taak van coördinator met verve. Met Femke van der Laan heeft het bestuur van de stichting de Eenzame Uitvaart een uitstekende nieuwe voorzitter.

Reageer op dit artikel

Reacties:


20 september 2021 om 14:00

Bart FM Droog

Dit initiatief was echter geen origineel initiatief, maar gebaseerd op een in Groningen ontwikkeld concept, dat op 29 mei 2002 geconcretiseerd werd middels de eerste "eenzame uitvaart" met dichtersbegeleiding. De eerste Amsterdamse eenzame uitvaart vond op 20 november 2002 plaats.

Femke Halsema is overigens de "beschermvrouw" van de Amsterdamse stichting. Wijlen Eberhard van der Laan ws "beschermheer".


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE