nieuws

Facultatieve
Sponsors

Pleidooi voor hergebruik grafstenen Hengelo

27 maart 2019


Oud CDA-raadslid Ben van Veen wil dat de gemeente Hengelo grafstenen gaat recyclen. Van Veen heeft dat voorstel ingediend nadat de gemeente burgers, verenigingen en bedrijven opriep om met voorstellen te komen voor nieuw beleid, dat meldt dagblad Tubantia.

Van Veen wil dat de gemeente zich aansluit bij Circle Stone, een initiatief van GreenLeave dat zich inzet voor een duurzame uitvaarbranche. Circle Stone helpt begraafplaatsen en gemeenten om grafstenen van graven die geruimd worden te recyclen. De oude grafstenen kunnen door steenhouwers weer helemaal als nieuw worden gemaakt. Daardoor hoeft er minder natuursteen gewonnen te worden in landen als India en China. Daar werken mensen vaak onder zeer slechte arbeidsomstandigheden en het winnen van natuursteen is ook nog eens een zeer vervuilend proces.

In Nederland worden jaarlijks duizenden oude grafmonumenten vernietigd terwijl ze prima gebruikt kunnen worden voor nieuwe graven. Er zijn al verschillende gemeenten in Nederland die zich hebben aangesloten bij Circle Stone.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Hengelo op www.uitvaartverzorging-hengelo.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >