nieuws

Facultatieve
Sponsors

Planning modernisering Wlb

2 januari 2024

In een recente brief aan de Tweede Kamer heeft minister Hugo de Jonge de planning voor de modernisering van de Wet op de Lijkbezorging (Wlb) uiteengezet. De brief, gedateerd 21 maart 2023, voorzag dat het wetsvoorstel in de eerste helft van 2024 zou worden ingediend. Echter, de financiering van de beoogde wettelijke uitbreiding van de bevoegdheden van de gemeentelijk lijkschouwer en de beoordeling van de afvoerroutes van het effluent door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) werden afgewacht, zoals eerder aangegeven door de ambtsvoorganger van de minister.

Recentelijk is de benodigde duidelijkheid verkregen. Bovendien werd in een brief van 5 oktober vorig jaar aangekondigd dat de consultatie van het wetsvoorstel gepland stond voor dit najaar. Echter, vanwege de complexiteit van de genoemde onderwerpen is gebleken dat deze planning niet haalbaar is.

Minister De Jonge benadrukt zijn inzet om het conceptwetsvoorstel in de eerste helft van 2024 ter consultatie aan te bieden, waarbij hij de uitdagingen rond de genoemde onderwerpen erkent.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >