nieuws

Facultatieve
Sponsors

Pien Gouka franchiser Monuta in regio Dronten

27 oktober 2014


Op 1 november start Pien Gouka als uitvaartverzorger in de regio Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen, Zeewolde en omgeving. Iets kunnen doen voor een ander geeft Pien veel voldoening. Zo is zij als vrijwilligster verbonden aan het hospice in Dronten. Als uitvaartverzorger geeft ze nu verdere invulling aan deze drijfveer. Dit doet zij onder de naam Monuta Pien Gouka.

Pien is moeder van twee zoons en komt uit Dronten. Ze is dus goed bekend met de regio en de mensen die er wonen. Haar zoons moesten er wel aan wennen dat Pien koos voor het uitvaartvak, alhoewel het voor haarzelf een hele logische keuze was. Pien: “Een aantal jaar geleden verbleef mijn schoonmoeder in een hospice. Ik vond het zo mooi om te ervaren hoe liefdevol de vrijwilligers haar verzorgden in haar laatste levensfase. ‘Dat wil ik ook voor een ander kunnen doen’, was mijn gedachte. Ik heb toen een opleiding gedaan om vrijwilligster te kunnen worden bij het hospice in Dronten. Tijdens deze opleiding kwam ik er snel achter dat ik graag meer wilde doen. Niet alleen als vrijwilligster, maar ik wilde er graag mijn werk van maken. Ik wilde meer kunnen betekenen in deze fase van rouw. Mede hierdoor heb ik een opleiding tot uitvaartverzorger gevolgd.

Toen er een mogelijkheid kwam om franchisenemer te worden voor Monuta hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Ondanks dat het best spannend is om een eigen onderneming te starten voelt het gewoon als een logische stap. Ik ben dan ook erg blij dat ik de stap genomen heb. Het is fijn om bij een grote organisatie te horen die vele jaren ervaring in huis heeft en waarbij ik altijd gebruik kan maken van hun kennis en kunde, terwijl ik wel mijn eigen invulling kan geven aan het vak.

Hoe ik die invulling geef? Meeleven en meedenken staan voor mij centraal. Mijn doel en mijn passie is om mensen te helpen en te steunen die zich in een hele moeilijke en kwetsbare periode bevinden. Ze bijstaan en ontzorgen in de eerste periode na het overlijden van een dierbare. Regelen en organiseren is mijn tweede natuur. Hierdoor kan ik veel praktische zaken uit handen nemen, zodat nabestaanden zich kunnen richten op het rouwproces. Op zo’n moment kan je echt van toegevoegde waarde zijn.

Vroeg of laat krijgt iedereen een keer te maken met een overlijden van een dierbare. Dit is een gebeurtenis die de wereld even stil doet staan. En vaak weten mensen ook niet precies wat er allemaal moet gebeuren. Op zo’n moment zijn steun en praktische hulp zeer welkom. En die steun wil ik graag bieden. Samen met de nabestaanden bekijk ik de wensen en mogelijkheden. Zo zorgen we samen dat het afscheid een mooie en bijzondere herinnering wordt, waar nabestaanden met een goed gevoel op kunnen terugkijken.”

Monuta Pien Gouka is gevestigd aan de Lancasterdreef 80 in Dronten. Kijk voor meer informatie op www.monutapiengouka.nl of neem contact op via pgouka@monuta.nl. Voor het maken van een afspraak of het melden van een overlijden kunt u ook bellen naar 0321-31 24 35 (dag en nacht voor u bereikbaar)
Ook als u niet of elders verzekerd bent.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE