nieuws

Facultatieve
Sponsors

Persoonlijke bezichtiging Erelijst van Gevallenen voor nabestaanden

12 maart 2019

Op maandag 25 maart stelt de Tweede Kamer de Erelijst van Gevallenen open voor een meer persoonlijke bezichtiging voor nabestaanden die daar behoefte aan hebben. Op de Erelijst staan de namen van militairen en verzetsstrijders die in de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden zijn gevallen.

Iedere dag slaat een medewerker van de Tweede Kamer een pagina van de Erelijst om, zodat voor het publiek nieuwe namen te zien zijn. Achter al deze namen gaat een (familie)geschiedenis schuil. Natuurlijk kunnen nabestaanden van de in het boek genoemde militairen of verzetsstrijders de Erelijst bekijken, maar het boek ligt achter glas en het is dus niet mogelijk om de familienaam zelf op te zoeken.

Persoonlijke bezichtiging

Daarom stelt de Tweede Kamer de Erelijst op 25 maart 2019 open voor een meer persoonlijke bezichtiging, voor nabestaanden die daar behoefte aan hebben. Samen met een medewerker van de Tweede Kamer kunnen nabestaanden in het boek de bladzijde opzoeken waarop de naam van de overledene te vinden is. Na deze bezichtiging van de Erelijst wordt een korte rondleiding door het gebouw van de Tweede Kamer gegeven.

Aanmelden

Heeft u een familielid dat op de Erelijst staat vermeld en wilt u dit bijzondere monument van dichtbij bekijken, dan bent u van harte welkom op 25 maart 2019. U kunt zich aanmelden op de website van de Tweede Kamer.

Aanmelden kan tot uiterlijk 19 maart 2019. Er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >