nieuws

Facultatieve
Sponsors

Performance Dr. Birger: Rebirth in TotZover

13 oktober 2021

Op 23 en 24 oktober vindt de performance Dr. Birger: Rebirth plaats in Nederlands Uitvaartmuseum Tot Zover. Kunstenaar Irina Birger knoopt in één-op-één sessies persoonlijke gesprekken met bezoekers aan.

Nu het leven na de pandemie weer opstart, moeten we onszelf heruitvinden. Een mooie kans voor een frisse start en een nieuwe manier van leven. Worden we opnieuw geboren? En hoe ziet ons nieuwe zelf eruit? In sessies van twintig minuten gaat kunstenaar Irina Birger in de rol van Dr. Briger het gesprek met bezoekers daarover aan.

In de gesprekken staat het thema wedergeboorte centraal. Op basis van de gesprekken maakt Dr. Birger tekeningen, waarin ze haar eigen perspectief op de gedeelde ervaringen en ideeën verwerkt.

Over Irina Birger

Irina Birger werd geboren in Moskou en woonde als tiener in Servië. Ze studeerde fine arts aan de Bezalel Academy of Fine Art and Design in Jeruzalem en aan het Sandberg Instituut in Amsterdam, waar ze nu nog steeds woont.

Irina neemt de concrete sociale realiteit vaak als uitgangspunt voor haar werk. Ze onderzoekt, analyseert en visualiseert culturele en sociale patronen en hun dynamiek, soms door middel van antropologische observaties, soms juist door zichzelf in een performance op de voorgrond te zetten. Haar eigen persona speelt vaak een belangrijke rol. De continue confrontatie tussen het zelf en de samenleving is namelijk een van haar kernthema's.

Tekenen is Irina's modus operandi. Haar tekeningen kunnen deel uitmaken van een installatie, een werk in de publieke ruimte, een video, of van een interactieve performance, zoals in Dr Birger: Rebirth.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >