nieuws

Facultatieve
Sponsors

Per dag overlijden gemiddeld 83 mensen aan corona

30 december 2020

Het coronavirus slaat hard toe in Nederland. Ziekenhuizen krijgen steeds meer moeite om de zorg overeind te houden en het lukt de overheid maar niet om snel te starten met vaccineren. Ondertussen overlijden er steeds meer mensen aan het virus, de afgelopen zeven dagen ging het volgens cijfers van het RIVM om gemiddeld 83 doden per dag.

Een week eerder ging het om gemiddeld 67 doden per dag. Het werkelijke aantal doden ligt waarschijnlijk hoger omdat het alleen gaat om overledenen bij wie is vastgesteld dat ze het virus hadden en niet iedereen wordt getest.

Aantal besmettingen neemt af

Er is wel heel voorzichtig goed nieuws want het aantal besmettingen is in de afgelopen week met 11,7 procent afgenomen ten opzichte van de week ervoor. Tussen 23 en 29 december zijn 67.388 mensen positief getest een week eerder waren er 82,340 mensen positief getest. Dat aantal van de week ervoor is bijgesteld naar 76.300 omdat een deel van de positieve testen van een week eerder later waren doorgegeven.

Het RIVM vindt het nog te vroeg om de daling van de positieve testen toe te schrijven aan de strenge lockdown maatregelen die de overheid half december invoerde. Er wordt ook opgemerkt dat er vorige week minder mensen zijn getest dan een week eerder. De komende dagen en weken moet duidelijk worden of besmettingen verder blijven afnemen.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE