nieuws

Facultatieve
Sponsors

PC Uitvaart publiceert Jaarverslag 2022

26 mei 2023

Groei op vele fronten

PC Uitvaart publiceert vandaag haar Jaarverslag 2022. In dit verslag bieden we een geïntegreerd overzicht van de behaalde resultaten in 2022 en onze toegevoegde waarde als financieel gezond, innovatief en maatschappelijk betrokken uitvaartbedrijf.

Groei op vele fronten

2022 was een jaar waarin PC Uitvaart op vele fronten is gegroeid. Het aantal uitvaarten dat wij mochten organiseren en faciliteren groeide, het aantal overledenen dat wij mochten verzorgen nam toe, ons marktaandeel steeg en de klantwaardering voor onze dienstverlening nam verder toe. Daarmee realiseerde PC Uitvaart een omzetgroei van 10,4% naar € 22,3 miljoen en een positief resultaat van €1,7 miljoen voor de uitvaartorganisatie.

Een turbulent jaar

Met de inval van Rusland in Oekraïne, gevolgd door een energiecrisis, stijgende prijzen en negatieve ontwikkelingen op de financiële markten werd ook PC Uitvaart geraakt. Stichting PC Uitvaart Deposito sloot het jaar af met een verlies van €1,6 miljoen door negatieve ongerealiseerde koersverliezen. Daarnaast was er in het voorjaar en december wederom sprake van oversterfte, die impact had op onze dienstverlening. Wij zijn trots dat we in dit turbulente jaar groei en een positief resultaat hebben gerealiseerd en voor onze klanten betekenisvolle uitvaarten hebben mogen realiseren die een hoge waardering van gemiddeld 9,2 kregen. Dit konden wij realiseren door de grote inzet van alle medewerkers en de goede samenwerking met uitvaartondernemers.

Strategie

Er is een stevig fundament voor de toekomst neergezet. We hebben onze strategie voor 2023 – 2028 opgesteld, waarin onze sociaal-maatschappelijke en bedrijfsmatige impact geïntegreerd zijn. We investeerden in 2022 in onze mensen, kwaliteit en samenwerking met collega-uitvaartondernemingen en andere partners. Ook hebben wij het GreenLeave keurmerk behaald en flinke stappen gezet in duurzaam ondernemen en het organiseren van duurzame uitvaarten. Een ingezette koers die we de komende jaren voortzetten.

Het jaarverslag is hier beschikbaar

Over PC Uitvaart

PC Uitvaart verzorgt al sinds 1931 uitvaarten naar wens in de regio Noord-Holland, ongeacht achtergrond, religie of cultuur. PC Uitvaart beschikt in deze regio over meerdere uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen en biedt alles voor een betekenisvol afscheid. Kijk voor meer informatie op www.pc.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >