nieuws

Facultatieve
Sponsors

Overheid laat automatisch donorschap uit spotjes

27 maart 2019


Video still uit spot over nieuwe donorwet

De overheid lijkt veel moeite te hebben om de communicatie rond de nieuwe donorwet op orde te krijgen. In twee spotjes over de nieuwe donorwet wordt van alles gezegd, behalve het meeste essentiƫle, namelijk dat je automatisch donor wordt als je geen keuze maakt.

Verschillende Kamerleden zijn boos over het ontbreken van de belangrijkste boodschap in de spotjes, dat meldt het AD. De spotjes zijn onder andere te zien op sociale media. Heel Holland Bakt jurylid Janny van der Heijden is te zien in een tweetal spots. De kijker wordt verteld dat de nieuwe donorwet volgend jaar zomer ingaat. Er wordt opgemerkt dat je zelf mag kiezen. Maar wat vooral zo belangrijk is aan de nieuwe wet is dat mensen die geen keuze maken automatisch donor worden. De VVD laat in een reactie weten dat de partij het juist essentieel vindt dat mensen zelf een keuze maken. De partij wil daarom dat de campagne zich vooral richt op het duidelijk maken dat iedereen donor wordt, tenzij iemand zelf aangeeft dat niet te willen zijn.

Eerder stuurde de minister aan 18-jarigen een brief over de nieuwe donorwet. Ook in die brief werd helemaal niets gezegd over het feit dat je automatisch donor wordt als je geen keuze maakt. Ook toen was er kritiek uit de Kamer, maar dat heeft kennelijk niet kunnen voorkomen dat er opnieuw niets over wordt gezegd in de volgende campagne.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >