Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Opmerkelijk jaaroverzicht op Condoleance.nl

vrijdag 2 december 2005

Op de voorpagina van Condoleance.nl vindt u de gehele maand december enkele opmerkelijke en informatieve overzichten van de meest spraakmakende sterfgevallen van publieke personen in het jaar 2005. Afkomstig uit binnen- en buitenland. Ook het aantal betuigingen van medeleven tot dit moment kan hier worden teruggevonden. Dit initiatief is aangevuld met een overzicht van bijzondere condoleanceregisters die sinds de oprichting van Condoleance.nl - november 2000 - zijn aangelegd en bezocht. Deze overzichten zullen voortaan elk jaar in december worden gepubliceerd.

Tot het presenteren van genoemde overzichten is besloten vanwege de toenemende vraag hiernaar van media en particulieren. De behoefte om nog eens te kunnen terugblikken, blijkt in deze jachtige tijd alom aanwezig. En dan natuurlijk vooral in de maand december.
De overzichten onderstrepen bovendien dat, met de lancering van Condoleance.nl, aan een latente behoefte aan publieke betuigingen van medeleven en rouw op een eigentijdse en aansprekende wijze is voldaan. Het is in dit verband tekenend dat het condoleanceregister van de enkele dagen geleden overleden voetballer di Tomasso tot nu toe al door meer dan 195.000 personen is bezocht en door 47.500 mensen van persoonlijke teksten voorzien. Opvallend daarbij zijn het groot aantal steunbetuigingen van voetbalfans van allerlei clubs. Het register van Di Tomasso is uniek, omdat de beheerders nauwelijks ongewenste reacties hebben hoeven verwijderen. In het condoleanceregister was er dan ook sprake van een ongekende verbroedering tussen fans van alle voetbalclubs.

Condoleance.nl is opgericht in november 1998, enkele maanden voor de fatale cafebrand in Volendam. Het was die gebeurtenis die leidde tot het eerste grootschalige en publieke rouwbeklag op Internet. Condoleance.nl is een initiatief van Uitvaart.nl, een internetplatform van en voor de uitvaartbranche. De website is ten allen tijde voor iedereen toegankelijk, en heeft bij verschillende gelegenheden - zoals de caf├ębrand in Volendam oudejaarsnacht 2000 en de moord op Pim Fortuyn, Theo van Gogh en vroegtijdige dood van actrice Guusje Woesthoff-Nederhorst - bewezen een plek te zijn waar talloze mensen hun emoties en medeleven kwijt kunnen.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder