nieuws

Facultatieve
Sponsors

Oplevering rouwcentrum Amsterdam-Zuidoost medio 2017

23 november 2015


Het nieuwe multicultureel rouwcentrum van Yarden in Amsterdam-Zuidoost wordt volgens planning in het tweede kwartaal van 2017 opgeleverd. Het rouwcentrum aan de Hoogoorddreef is geen standaard rouwcentrum. Typerend is dat mensen van verschillende culturen hier volgens hun eigen geloofsovertuiging of uitvaartrituelen afscheid kunnen nemen van hun overleden dierbaren. Het rouwcentrum gaat afscheids- en uitvaartmogelijkheden aanbieden aan iedereen die in Amsterdam en omgeving woont.

Verdiepingsbijeenkomsten
Anita van Loon, manager Uitvaartzorg bij Yarden: Het is belangrijk om te inventariseren aan welke informatie, functionaliteiten en voorlichting de verschillende multiculturele groepen behoefte hebben. Dit kan gaan om voorlichting over de mogelijkheden van een uitvaart maar ook over wat een uitvaart kost. Daarom organiseert Yarden de komende maanden diverse verdiepingsbijeenkomsten met representanten van diverse multiculturele groeperingen. Het concept schetsontwerp van architect Taylan Polat van City Design wordt zo met diverse doelgroepen besproken.’ Uit eerdere bijeenkomsten is naar voren gekomen dat de multiculturele gemeenschap behoefte heeft aan een sociale ontmoetingsplek. Hieraan wordt gehoor gegeven. Het rouwcentrum krijgt een sociale ontmoetingsfunctie in de breedste zin van het woord.

Multicultureel karakter
Het multiculturele karakter van het rouwcentrum sluit goed aan bij Yarden. Yarden wil een goed en waardig afscheid voor iedereen bereikbaar maken, rekening houdend met ieders cultuur, religie of achtergrond. Anita van Loon: ‘“Betekenisvol en goed afscheid kunnen nemen is een belangrijke stap in het rouwproces van de nabestaanden. Of je nu moslim of christen bent, of je uit Ghana of Suriname komt. Amsterdam-Zuidoost is een echte smeltkroes van verschillende culturen en achtergronden. Met dit multiculturele rouwcentrum willen we iedereen de kans geven afscheid te nemen op een manier die bij hem past.’


Inrichting openbare ruimte
Ter voorbereiding op de bouw van het rouwcentrum werkt stadsdeel Zuidoost aan de plannen voor de openbare ruimte in de directe omgeving van Hoogoorddreef. Zo kunnen straks nutsvoorzieningen worden voorbereid. Er zal bijvoorbeeld een fietspad verlegd moeten worden in het kader van de bereikbaarheid. Dit kost de nodige tijd. Hierna kan Yarden verder met de realisatie van het rouwcentrum. Totdat het rouwcentrum klaar is, kan iedereen met vragen over uitvaarten terecht bij de Yarden Uitvaartwinkel aan de Amsterdamsestraatweg 182-184 in Amstelveen.

Over Yarden
Met meer dan 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 900 medewerkers, 200 vrijwilligers, 76 uitvaartverzorgers, 41 uitvaartcentra, 24 crematoria, 26 franchisenemers en 7 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >