nieuws

Facultatieve
Sponsors

Open huis op Rusthof

29 april 2015

Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort houdt zaterdag 30 mei open huis. Om 11.00 uur start een gevarieerd programma met activiteiten, lezingen en rondleidingen. Een van de activiteiten is de bezichtiging van de nieuwe rouwkamers, die 24 uur per dag voor nabestaanden beschikbaar zijn. De opendag duurt tot 16.30 uur.

‘Afscheid nemen van dierbaren is een van de grote opgaven in ons leven.’Dat zegt wethouder Menno Tigelaar in het voorwoord van de speciale krant die voor het open huis wordt uitgegeven. Tijdens het open huis krijgen bezoekers de kans om begraafplaats Rusthof en crematorium Amersfoort nader te leren kennen en voor henzelf een beeld te krijgen wat daar allemaal mogelijk is. “Er zijn veel ontwikkelingen als het om afscheid nemen en herdenken gaat”, aldus directeur Wilco Plaggenborg. “De trend van nu is maatwerk. Mensen durven te vragen. Afscheid nemen, een leven goed afsluiten en gedenken helpt bij de rouwverwerking. Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort biedt daarvoor de faciliteiten.”

Nieuwe rouwkamers
De afgelopen maanden is er op Rusthof het nodige gebeurd. Er zijn zes nieuwe 24-uurs rouwkamers in gebruik genomen. Deze kamers geven je niet het gevoel in een rouwcentrum te lopen. Er is nagedacht over de toegankelijkheid, de sfeer, de kleuren en het gebruiksgemak. Elke kamer heeft een muziekinstallatie en wifi. Nabestaanden kunnen er 24 uur per dag terecht met een eigen sleutel.

Naast de nieuwe rouwkamers is ook het horecagedeelte uitgebreid. De ruimte kan nu in tweeën gedeeld worden, zodat als het nodig is er twee groepen terecht kunnen. “Hoeft niemand op de klok te kijken of zich opgejaagd te voelen”, aldus Wilco Plaggenborg. “Juist na de plechtigheid is het horecagedeelte een plek om na te praten en elkaar te ontmoeten. Daar moet iedereen de tijd voor kunnen nemen.”

Programma
Tijdens het open huis vertellen medewerkers van Rusthof wat er allemaal kan, zijn de Vrienden van Rusthof aanwezig voor informatie en een luisterend oor, worden rondleidingen door de gebouwen en over de begraafplaats verzorgd, is er een lezing van Corrie Wolters met de titel ‘Hoe gaan kinderen om met rouw’, geven Wout van Andel en Hans van Haeften een orgelconcert, verzorgt Daniel Roos een lezing over groene afscheidsrituelen in ‘je laatste tuin’ en er zijn er diverse kinderactiviteiten en een kinderoppas aanwezig. Er is een fototentoonstelling ‘100 Gezichten van het Russisch Ereveld. Ook zijn foto’s te zien over de recente verbouwingen en er is een presentatie over uitvaarten volgens de Antilliaanse en Islamitische traditie.

Adres
Begraafplaats Rusthof en crematorium Amersfoort: Dodeweg 31, Leusden.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Amersfoort op Uitvaart-amersfoort.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >