nieuws

Facultatieve
Sponsors

Open dagen duurzaam crematorium Pax

17 mei 2023


Foto: Piet Gispen

Vol trots zal Crematorium PAX in mei haar deuren openen. Op één locatie, op begraaf plaats St. Barbara te Den Haag, is nu alles mogelijk in een sfeervolle omgeving: begraven, cremeren, opbaring, afscheidsdienst in de kapel en condoleance in de sfeervolle koffiekamer.

Er is ruimte voor gezelschappen van 40 tot maximaal 400 personen. Het nieuwe crematorium is ontworpen door Queeste architecten en gebouwd door Goudriaan Jongerius met energiezuinigheid, klimaatadaptatie en duurzaamheid als belangrijke uitgangspunten.


Foto: Piet Gispen

De crematieoven is de eerste elektrische oven in de regio. Om elektriciteit op te wekken zijn er in de glazen daken van het crematorium zonnepanelen geïntegreerd. Verder is gebruik gemaakt van duurzame materialen als baksteen metselwerk en natuursteen. Tenslotte is de draagconstructie op zoveel mogelijke plekken in hout uitgevoerd.


Foto: Piet Gispen

Astrid Oranje: “als directeur van het nieuwe Crematorium ben ik trots op de liefdevolle uitstraling en inrichting. Hiermee hebben wij een waardevolle toevoeging aan onze prachtige begraafplaatsen” Wij verwelkomen u graag voor een rondleiding op zondag 4 juni of zondag 11 juni 2023 tussen 13.00 - 15.00 uur.

Adres: St. Barbaraweg 6, 2516 BT ‘s-Gravenhage

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Den Haag op www.uitvaart-den-haag.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >