nieuws

Facultatieve
Sponsors

Open Dag Crematorium GUV Berkenhove Aalten

29 september 2008


Op 5 oktober a.s. houdt GUV Berkenhove een opendag voor belangstellenden.
Van 14.00 uur tot 18.00 uur zullen de deuren open zijn voor mensen die, zonder dat er een droeve aanleiding is, het uitvaartcentrum en crematorium kunnen bekijken en vragen kunnen stellen die er bij hen leven.

Bert van Asselt, directeur, geeft aan waarom: “Sinds de opening van het crematorium hebben wij erg veel aanvragen voor rondleidingen in crematorium GUV Berkenhove gehad. Ook hebben veel mensen aangegeven tijdens de opening geen tijd gehad te hebben, de oven en de techniek daarachter te bekijken, terwijl ze hierin wel erg geïnteresseerd zijn. Daarom hebben wij besloten (eventueel periodiek) een Open dag te organiseren.”

Hans Wisselink, gastheer, vertelt over de oven: “Als gastheer ben ik tevens degene die verantwoordelijk ovenist is. Nabestaanden en belangstellenden hebben altijd veel vragen over hoe het crematieproces nu in zijn werk gaat. Een veel voorkomend misverstand is dat er meerdere personen tegelijk gecremeerd worden. Tijdens de open dag kunnen de mensen met eigen ogen zien dat dit absoluut niet kan en ook niet gebeurd.”

”Wij zullen de belangstellenden ontvangen met een speciaal voor deze dag gemaakte plattegrond met een route er op. In de verschillende ruimtes die de belangstellenden op de route tegenkomen zullen onze medewerkers uitleg geven. Zo komt men in alle ruimten en kan men zich een goed beeld vormen. Daarnaast zorgen we op deze wijze ervoor dat we per ruimte de tijd krijgen om de bezoekers goed te woord te staan.” aldus Xandra Wolterink, Contactfunctionaris bij GUV Berkenhove, die de open dag samen met de directie organiseert.

In de koffie kamer zal hoofd koffiekamer, Hanny Heusinkveld, met haar koffiedames de bezoekers ontvangen: “Aan het einde van de route is men vast wel toe aan een kopje koffie. Wij serveren tijdens uitvaarten vaak koffie met cake, maar er zijn ook tal van andere mogelijkheden. Wij informeren de mensen graag over alles wat wij kunnen bieden. Natuurlijk wordt dit bij uitvaarten via de uitvaartverzorger aangevraagd die een familie begeleid, maar men moet dan wel weten wat er mogelijk is.”

Informatiemateriaal over een aantal zaken wordt in de koffiekamer verstrekt. Daar zijn Karin Brethouwer en Heidi Rave, o.a. verzekeringsadviseuses, aanwezig om uiteenlopende vragen te beantwoorden. ”Normaal gesproken verstrekken we veel algemene informatie telefonisch. We kunnen nu echter ook zaken als urnen en as-medaillons laten zien aan iedereen die vragen heeft. Verder zijn wij natuurlijk ook de vraagbaak over verzekeringen. Veel mensen hebben vragen over kosten van een uitvaart maar stellen die niet. Dit is een kans voor bezoekers om zich uitgebreid te laten informeren.”

Gerard te Roller, Hoofd uitvaart, is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding in het crematorium. “We vinden het erg belangrijk om mensen te informeren over alles wat er bij een uitvaart komt kijken. Jammer is het om achteraf te constateren dat nabestaanden de uitvaart, als men meer informatie had gehad, anders hadden willen doen. Een uitvaart is een unieke gebeurtenis. Je kunt het nooit overdoen. Juist daarom is het zo belangrijk goed geïnformeerd te zijn. Wij hopen dan ook dat we zondag 5 oktober veel mensen mogen ontvangen.”

Voor vragen kan men contact opnemen met GUV Berkenhove onder nummer 0900 – 700 7000.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >