nieuws

Facultatieve
Sponsors

Ook goud voor Zorgvlied: a.s. zondag rondleiding

3 oktober 2014


In Hongarije is afgelopen week bekend gemaakt dat Amstelveen goud heeft gewonnen bij de Entente Florale Europe 2014: de Groenste stad van Europa verkiezing. Onderdeel van de jurering was het bezoek aan de monumentale en gemeentelijke begraafplaats Zorgvlied.

Het culturele erfgoed van Amstelveen en één van de acht locaties die de jury heeft bekeken. Zondag 5 oktober kunt u op Zorgvlied om 14.30 uur worden rondgeleid en met eigen ogen bekijken wat de jury heeft gezien.

Wethouder Peter Bot (Groenbeheer, Zorgvlied): “Deze prachtig gelegen begraafplaats aan de Amstel uit 1870 met haar diverse landschapsstijlen en haar monumentale graven en bomen heeft indruk gemaakt op de internationale jury.

Vernieuwingen worden volgens de jury zorgvuldig ingebed in de sfeerrijke omgeving van Zorgvlied. Er is ruimte voor vernieuwing, zoals ‘t Lalibellum. En voor een te bouwen crematorion waarvoor de raad van Amstelveen onlangs groen licht gaf. De begraafplaats biedt gelegenheid aan allerlei groeperingen om afscheid te nemen passend bij hun cultuur.”

Mogelijkheden

Mogelijkheden

Arpad Nesvadba, directeur: “Zorgvlied bestaat uit 25 zogenoemde sfeerwijken. Binnen een bepaalde wijk moet een grafsteen of monument aansluiten bij de sfeer. De begraafplaats biedt ook de mogelijkheid voor een natuurlijke uitvaart in de ecologische grafwijk, ‘t Varenveld. In 2012 is aan de westzijde een Lalibellum geopend, een grafkeldercomplex die plaats biedt aan 2.270 kisten. Bezoekers kunnen er niet in, maar in de traptreden lichten de namen van de doden op. Nieuw is ook de mogelijkheid tot een sociale basisuitvaart. Bedoeld voor mensen die zoveel mogelijk zelf de uitvaart van hun geliefde regelen en uitvoeren. Het pakket gaat uit van bijzetting in een algemeen graf in t Lalibellum en maximaal 20 aanwezige belangstellenden”.

Rondleiding zondag 5 oktober

Zorgvlied verzorgt vanwege de gouden prijs komende zondag 5 oktober om 14.30 uur een rondleiding van een uur op de begraafplaats aan de Amsteldijk 273 te Amsterdam.

Kijk voor meer informatie over begraafplaats zorgvlied ook op Amstelveen-uitvaart.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE