nieuws

Facultatieve
Sponsors

Onafhankelijk voorzitter BGNU: Paul Koeslag

24 maart 2011

De Nederlandse branchevereniging voor gecertificeerde uitvaartverzorgers (BGNU) heeft een nieuwe onafhankelijke voorzitter gekozen. Paul Koeslag (58) was 10 jaar voorzitter van CNV Publieke Zaak en heeft binnen deze organisatie verschillende bestuurlijke en leidinggevende functies bekleed. Hij heeft rechten gestudeerd in Leiden, woont in Rijswijk en beschikt over het Nederlandse netwerk dat overeenkomt met het BGNU-voorzittersprofiel. Hij was nooit eerder actief in de uitvaartbranche en is daarom volledig onafhankelijk. Naast zijn dagelijkse werk is hij vrijwillig actief in het vluchtelingenwerk.

In de toespraak bij zijn benoeming gaf Paul Koeslag aan zich in korte tijd verdiept te hebben in de branche en positief beeld van de sector gekregen te hebben. Er spelen verschillende ontwikkelingen. De consument wil zelf meer een bijdrage aan de uitvaart leveren en trekt dus meer de regie van de uitvaart naar zich toe. Er is meer aandacht voor de 'zachte' kant van de uitvaart: troostfoto's, herdenkingsconcerten, workshops over rouwverwerking, nabestaandenborrels etc. En er komen andere spelers op de markt, waardoor de markt minder overzichtelijk wordt. Als zijn belangrijkste taken ziet de nieuwe voorzitter het uitdragen van een positieve imago van de sector, het intensiveren van de lobbyactiviteiten, het aanhalen contacten met de leden en het doorzetten professionaliseringsproces. Hierdoor zal BGNU een belangrijke waarde toevoegen aan de aangesloten uitvaartondernemingen.

Bij deze gelegenheid werd ook de nieuwe internetsite van BGNU online gezet. Doel was het realiseren van een sfeervolle aanwezigheid op internet waar consumenten kunnen zien wie lid zijn van de vereniging. Met de benoeming van deze nieuwe voorzitter is een einde gekomen aan het fusietraject van NUVU en VOU. Deze fusie werd ingezet in 2009 en het bestuur werd vanaf de oprichting van BGNU geleid door René Kaarsemaker, die bij deze gelegenheid met applaus werd bedankt voor zijn inzet.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >