nieuws

Facultatieve
Sponsors

Omstreden uitvaart-aflevering Rambam vanavond op tv

30 januari 2012

De uitzending van het Vara-programma Rambam over de uitvaartbranche wordt vanavond uitgezonden op Nederland 3 om 21.55 uur. Het programma vindt dat er te veel kosten komen kijken in geval van overlijden. Ook zou er volgens het programma niet altijd integer worden omgegaan met emoties. Begin deze maand lekte al uit dat Rambam voor deze aflevering zou werken met een nep-overledene.

Uitvaartorganisaties kondigden vervolgens (juridische) stappen aan. Het resultaat van de verborgencamera-acties is vanavond te zien in Rambam.

“Jelte Sondij, Noel Deelen, Ronald Snijders en Linda Hakeboom zoeken uit wat het verschil is tussen een professioneel geregelde maar peperdure uitvaart en een do-it-yourself oplossing voor collega Lex Uiting”, meldt de Vara. “Je hebt net een dierbare verloren en je moet binnen een paar dagen veel keuzes maken zonder dat er duidelijkheid is over de kosten. De meeste uitvaart ondernemingen vragen je niet naar je budget tijdens de eerste gesprekken. Tegen de tijd dat je de eerste offerte hebt, is er vaak bijna geen weg meer terug: je kunt niet te lang wachten met beslissen. Rambamlaat zien dat je best kunt afdingen en ook heel goed zelf een uitvaart kunt regelen.”

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >