nieuws

Facultatieve
Sponsors

Officiële opening nieuwe entree van crematorium en begraafplaats Zegestede

29 maart 2019

Op dinsdag 2 april wordt de nieuwe entree van crematorium en begraafplaats Zegestede officieel geopend door wethouder Toine Theunis. De genodigden verzamelen zich bij de nieuwe ingang en het parkeerterrein op de Ruchpensebaan 93. Op gepaste wijze zal de wethouder via de pas aangelegde laan naar het crematorium worden vervoerd, waar hij het lint symbolisch zal doorknippen. In de ontmoetingsruimte, die eveneens een metamorfose heeft ondergaan, wordt vervolgens in stijl stilgestaan bij alle veranderingen.

Laan van Zegestede

Dat de Ionweg zowel toegang bood tot vrachtverkeer als rouwstoeten, was al lang een doorn in het oog van bestuur, directie en medewerkers van crematorium Zegestede. Zij willen niets liever dan hun gasten in een stemmige sfeer en passende omgeving ontvangen. Dus werd er gekeken naar alternatieven. Die werden gevonden in een nieuwe aanrijroute vanaf de Rucphensebaan. De afgelopen periode is er dan ook hard gewerkt om dit te realiseren. Er werd een nieuwe laan aangelegd en een aparte toegang gecreëerd met een eigen parkeerterrein van bijna 280 parkeerplaatsen. Daarnaast is er een ecologisch plan ontwikkeld om de nieuwe laan, die de naam Laan van Zegestede heeft gekregen, en het parkeerterrein in de naaste toekomst in het groen te laten baden.

Metamorfose

Ook de vijver met de zwanen waar men vanuit de aula op uit kijkt is esthetisch verfraaid. Bovendien heeft er een ware metamorfose binnen in het gebouw plaatsgevonden. Muren zijn neergehaald en andere juist geplaatst, de routing is veranderd, de inrichting is op de schop gegaan, er is een terras bij gekomen en er is veel meer lichtinval. Het resultaat: een indeling die logisch en overzichtelijk is en een interieur met een hele mooie, warme en huiselijke uitstraling die past bij de eigentijdse en persoonlijke manier waarop uitvaarten vormgegeven wordt.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >